Напишете дума/думи за търсене

Пълнолуние в Телец и лунно затъмнение - ключова среща между желания и необходимост

На 8 ноември (вторник), в 13:02 часа, ще настъпи пълнолуние на 16 градуса в знак Телец, съпроводено с пълно лунно затъмнение.

Затъмнението няма да бъде видимо от България. Общата му продължителност ще трае 1 час и 25 минути и ще се наблюдава в Азия, Австралия, Тихия океан и Северна и Южна Америка.

Луната е най-бързо движещото се небесно тяло и нейните фази са изключителни важни за живота ни. Тя е женското начало, нощта, Ин енергията, емоциите, чувствата и това, което подсъзнателно носим дълбоко в душата си.

Процесът ще засегне оста Телец-Скорпион, която ще осмисли темите, свързани с видимото и невидимото, нашите и чуждите пари, ценностната система и емоционалния ни свят, практичното и духовното.

Сега двете небесни тела застават едно срещу друго в открит разговор за бъдещите им планове, гледна точка, мнение и решения. Като в бизнес среща, на която всеки от партньорите е поставил своите изисквания и очаквания.

Слънцето е подкрепено от Венера, Меркурий и Нептун, а Луната в своя отбор е приютила непокорния и свободолюбив Уран. Предстои ключова среща между желания и необходимост, трябва и искам, нямам избор и така се чувствам добре, избирам себе си и онова, което ме кара да се чувствам щастлив, или продължавам да вървя по отъпкания път с надеждата утре да ми донесе повече щастие и лично удовлетворение от днес.

Дали затънали в гонене на цели и постигане на резултати, свързани със знак Телец, не сме загърбили любими занимания и хора. Дали не сме свикнали с турболенцията на всичките си задачи с единственото очакване да бъдем успешни. Очаквайте от съвпада между Луната и Уран крайни решения и готовност за излизане от капана на материалните и бизнес зависимости. Ще бъдем готови да махнем с ръка и да изберем нещо ново, непознато и желано. Ще бъде лесно да пуснем онова, което ни кара да бъдем длъжни и обвързани, избирайки собственото ни спокойствие и хармония.

Пълнолунието носи повишена емоционалност, чувствителност и желание за действие. Усещането може да се сравни със състоянията на прекалена търпеливост, която е време да приключи и да подреди живота ни с един замах. Лунното затъмнение носи допълнителна енергия да внесем ред в делата си и това със сигурност е необходимо и препоръчително, ако се случва без необмислени решения, крайни действия и заключения.

Имаме достатъчно силна подкрепа от звездите да изберем онова, което ни зарежда и прави щастливи.

Живеем в материален свят и енергията на знак Телец е необходима за нашия социален статус и вид в обществото. Живеем, работим и се стремим да ИМАМЕ – пари, коли, недвижимо имущество, красиво тяло, бижута, вкусна храна и всичко останало, което ни кара да се чувстваме добре и да се гордеем със себе си.

Знак Скорпион в астрологията е противоположният знак, който е продължение и част от една обща ос. Той, от своя страна, иска да доразвие и обогати този стремеж към нещо повече от притежание. Скорпион предлага на Телец да трансформира всичко, което притежава и да мисли по-далеч във времето и пространството. Ако имаме събрани пари, дали не е по-добре да инвестираме и да имаме повече. Ако имаме имот, дали не е по-добре да получаваме пари от него. Ако имаме няколко автомобила, не е ли по-добре да продадем някой от тях. Ако имаме здраво тяло, не е ли по-добре да се погрижим за него с подходящ спорт.

В период до три дни след точната фаза на затъмнението не е препоръчително да се вземат важни решения. Особено ако изпитвате съмнения, страх и колебания за действията си. Ако все пак емоционални проблеми, травми и решения търсят своето развитие, точно сега бъдете максимално разумни в решенията си.

Моят съвет е да избягвате активност в това време и да изберете успокояващи и релаксиращи занимания, които да ви донесат в деня на процеса важни сънища, ясни знаци и вдъхновяващи идеи.

Времето на пълнолунието и лунното затъмнение е време за отваряне на голям енергиен поток. Отдайте се на духовни практики, йога, медитация, ароматерапия и развитие на творчески потенциал.

Времето след пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. Знам, че ще е трудно, но се опитайте да останете спокойни и да наблюдавате онова, което ви се случва. Едни врати ще се затварят и други неочаквано ще се отварят. Нищо не зависи от нас и наш добър избор ще е да останем добронамерени, вярващи и силни. Всяка буря отминава и след всеки труден период има възход. Останете будни, спокойни и уверени в силата на любовта, мира и единството.

Най-дълбоко емоционално това пълнолуние ще бъде усетено от родените на 7, 8 и 9 май и ноември. На тях препоръчвам спокойствие и освобождаване от излишни и безпочвени мисли, свързани със страхове, тревоги и безпокойство.

Операции не се препоръчват около дните на събитието!

Успех на всички,

астролог Венета Матева


Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X