Напишете дума/думи за търсене

Външни сенници - функция и естетика

Невинаги разполагаме с веранда, която защитава входа на дома.
Защитата от стихиите може да се постигне в различни части на дома и по различни начини. Един от тях е чрез външни сенници, от които може да се възползваме както при лоши метеорологични условия, така и в слънчеви дни.

Външните сенници се състоят от метална конструкция, която е анкерирана към стената и е съставена от дървени дъски, листове стъкло или полипропиленова пластмаса.
Могат да имат извита форма и с определен наклон, което позволява защита.

Качествата и предимствата на прозрачните сенници
Поради външния си вид и оформлението си те не привличат много внимание и не заемат много място, което е основен принцип за постигане на определен комфорт.
• Устойчивостта на дъжд, сняг и вятър е оптимална. Всъщност те са готови да устоят на всякакви атмосферни условия и ни предпазват от намокряне веднага щом отворим вратата.
• Друг важен фактор е нивото на прозрачност. Има такива с напълно чисто и прозрачно стъкло, но имаме и такива, които са с по-нисък процент прозрачност, за да помогнат за филтриране на светлината, особено полипропиленовите сенници.
• Като вземем предвид тези два аспекта, може да подчертаем, че те са полупрозрачни. Това означава, че не създават пълно затваряне, нито скриват слънцето. По този начин вие гарантирате определено ниво на естествена светлина както вътре, така и извън дома ви.
• В същото време те не пречат и на входа, като се има предвид, че се намират точно в горната част на рамката на вратата или прозореца. Също така, ако искате по-атрактивен външен вид, има конструкции от ковано желязо или други метали.

Непрозрачни сенници

Друга категория включва външни сенници, които са част от конструкцията на самата къща. Те създават подслон над типична малка веранда, която стърчи леко навън.
Състоят се от малък покрив, направен от дървени греди и глинени или метални керемиди. Нито една функционалност не се губи по всяко време, но няма това ниво на прозрачност, за което споменахме по-горе.

Този сенник е подходящ за рустик стил, тъй като е много често срещан елемент в къщите в по-малките градове. Следователно той предлага провинциален и по-селски аспект, различен от металния стъклен навес, който означава повече модерност.

Светещи сенници в съвременен стил
В случай, че предпочитате сенник, който придобива повече изпъкналост и отразява по-съвременен усет, имате възможност да изберете вида, който осигурява осветление на входа на вашия дом. Той дори може да има сензори, които се активират при движение.
Тези външни сенници действат като капандури, като са по-скоро естетични, отколкото функционални. Във всеки случай те осигуряват и необходимата светлина за осветяване на основната фасада и придаване на по-голяма жизненост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X