Напишете дума/думи за търсене

6 странни неща, които напълно объркват либидото

Може да си мислите, че либидото зависи от това, което се случва „там, долу", но това не е достатъчно.

Особено за жените, които не могат да „включат" либидото си, ако други фактори му пречат. Проучване установява, че миризмата наистина може да убие желанието на жената за размяна на ласки.

Дамите имат наистина изтънчено обоняние, за разлика от мъжете. Ние сме много по-чувствителни към различни аромати и това може да варира по време на менструалния ни цикъл, както и да бъдем малко объркани, ако приемаме хапчета. Има еволюционна причина за това, разбира се, защото като хора, които износват бебетата, ние трябва да имаме остро обоняние, за да избегнем вкарването на токсини в телата си, но когато става дума за любовния ни живот, това също играе важна роля в процеса.

Проучването разкрива, че когато хората остареят, способността им за обоняние намалява, което, за съжаление, може да попречи на връзките и комуникацията с нашите партньори. Както обяснява професор Тим Джейкъб от университета в Кардиф: „Ние сме привлечени от хора, които имат различен набор от имунни гени от нас – еволюционен механизъм, който ни насърчава да предаваме различни имунни гени на нашето потомство. И собствената ни телесна миризма се определя от нашите имунни гени." Премахнете това от уравнението и ще видим либидо на куково лято.

6 странни неща, които напълно объркват либидото

1. Сексиграчки
Разбира се, играчките могат да направят играта в спалнята ви още по-забавна, но те също могат да убият желанието ви да се забавлявате на първо място. Играчките, направени от винил, не са ви приятели.
Благодарение на всички химикали във всички винилови продукти, не само тези, които използвате върху или близо до нежните си части, които объркват хормоните и понижават тестостерона, вашето либидо може просто да умре. Струва си да инвестирате в силиконова играчка, вместо да се хванете за пластмасовия вибратор, който имате от гимназията.

2. Касови бележки

Не, това не е свързано с пари. Или поне не в общоприетия смисъл. Според проучване, публикувано в Fertility and Sterility, около 40 процента от касовите бележки са покрити с "хормонално разрушаващ химикал бисфенол А", който е свързан не само с по-слабо желание, особено при мъжете, но и със сърдечни заболявания. Какво означава това? Спрете да пазарувате толкова често или го правете онлайн. .

3. Стриди
Оставете предполагаемия афродизиак настрана и посегнете към омара. Стридите са с високо съдържание на цинк, на което може да благодарим за това повишено либидо. Но реалността е, че стридите не са нищо друго освен пълни с паразити и токсични вещества от океана, които се абсорбират от тялото при консумация и всъщност прецакват всички положителни ефекти от цинка, който толкова отчаяно се опитвате да вкарате в кръвта си за секси времена.

Оставете стридите в океана, за да си играят с други токсични приятели.

4. Липса на сън
Ако някога сте били твърде изтощени, за да правите секс, тогава знаете, че липсата на достатъчно сън определено е убиец на настроението в леглото. Липсата на сън пряко влияе върху производството на хормони, което, от своя страна, има пряко влияние върху желанието за интимност. Получаването на достатъчно сън е от първостепенно значение за всички аспекти на вашето здраве и особено ако искате да поддържате любовния си живот на ниво.

5. Алкохол
Най-вероятно че всички сме имали поне една от онези нощи, в които алкохолът е подклаждал секс за една нощ, нали? Пиенето позволява на вашите задръжки да паднат и ви позволява да се отдадете на разюздани ласки. Но дългосрочната употреба на алкохол и препиването не само ще доведат до менструални нередности, но ще ви ограбят либидото - да не говорим какво причинява на черния ви дроб.

6. Изображение на тялото
Не трябва да е изненада за никого, че образът на тялото на жената има много общо с нейното желание да иска да бъде или да не бъде интимна. Въпреки че няма бърз начин да се справите с образа на тялото , просто осъзнаването, че имате проблем с това, ви изважда от категорията на отричане и ви качва на пътя ви към приемане на тялото. 

Запомнете: никой не е перфектен, а пък и перфектното е скучно. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X