Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем дали правим толкова много секс, колкото други двойки на нашата възраст

След като фазата на медения месец на връзката изтече, двойката има тенденция да намалява секса, който прави.
Нормално е. Започвате да научавате повече и още по-съществени за човека, с когото сте.

Умът му, сърцето му и всичко, което го кара да тиктака. Само защото сексът се случва по-малко като честота, не означава, че нещо се объркало помежду ви.

Свиквате един с друг и намирате други неща за вършене, които ви доставят същото количество удоволствие без никакво физическо усилие. Споделяне на общи хобита, маратонско гледане на любимия ви сериал... Въпреки това намаляването на количеството на секса също може да причини известна несигурност във връзката.

Новият ви сексуален график означава ли, че и двамата не се харесвате толкова, колкото би трябвало? Също така нормално ли е може би само един човек във връзката да достига оргазъм в леглото?

Според инфографика от 2014 г. на приложението Happify най-щастливите двойки правят секс 2-3 пъти седмично.

Въпреки че д-р Хари Фиш, уролог от New York-Presbyterian Hospital, се съгласява с този факт, той разбива още повече средното количество любов сред двойки в различни възрастови групи.

Пред Daily Mail той заявява, че двойките, в които партньорите са 20 години, правят секс на всеки 1-3 дни.

Разбира се, когато хората остареят, те нямат толкова време или енергия, за да направят нещо, така че средната стойност пада, но не много.


Двойките на 30-50 години правят любов два пъти седмично. Д-р Фиш твърди, че семейните двойки на 50 и повече години все още обичат да се забавляват в чаршафите веднъж седмично. Изглежда, че любовта няма възрастова граница.

Разбира се, тези факти са осреднени от разгледаните данни. Ако вие и вашият партньор не успеете с това количество или в крайна сметка правите секс повече от това, но сте щастливи, тогава не се чувствайте така, сякаш трябва да поправите това, което не е счупено.

Всеки индивид има различно либидо и докато вие и вашият любим сте на една и съща страница, това е добре за вас.

Има обаче един често срещан проблем сред двойките, който този лекар извежда наяве.

Много жени все още остават неудовлетворени, тъй като много мъже не успяват да угодят физически на дамите си заради времето.

Д-р Фиш твърди, че 45 процента от мъжете достигат оргазъм в рамките на две минути след проникващ секс. Това би било добре, ако отнема толкова време на жените да постигнат своята кулминация, но според него това е твърде кратко, тъй като на жените са необходими 5-7 минути за оргазъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X