Напишете дума/думи за търсене

7 дреболии, които подобряват връзката

Всяка двойка в началото си обещава, че нищо няма да помрачи любовта й. Че влюбените ще са заедно до предела на времето и че нищо не е в състояние да ги раздели. Понякога обаче намеренията не се изпълняват в реалността, не за друго, ами заради излишни дреболии, които помрачават любовното ежедневие с излишна битова кахърност.

Приемете, че всеки има лоши дни

Не е необходимо да третирате лошото настроение на любимия си като нещо лично насочено към вас. Всички знаем, че от време на време ни прихващат дяволите, изпадаме под влиянието на ретрограден Меркурий, борим се със стреса в службата или губим билет за паркинга на мола, което ще ни сдобие с една солена глоба, и заради това сме във вихрушно състояние на духа. Когато другият е под влиянието на такъв пристъп, по-добре му дайте час време, за да се раздели с напрежението от деня. Не е нужно да го засипвате с хиляди въпроси какво е довело до намръщените бръчици по челото му. Най-много вие да го отнесете.

Не се карайте публично

Вярно е, че дори най-здравите и зрели двойки понякога се сблъскват с несъгласия помежду си. Със сигурност публичното пространство изобщо не е мястото, където трябва да се решават домашните ви неразбории. Разбира се, ако не може да се стърпите и трябва да изстреляте всичко в ресторанта, давайте. Това обаче ще ви направи да изглеждате прекалено импулсивни и истерични. Няма нужда да си размахвате кирливите ризи пред хората.

Прошката е най-важното нещо

Ако искате да имате дълга връзка или такава, която наистина ще продължи до края на дните, научете се да си прощавате един друг. Трябва да сте наясно, че никой не е перфектен. И двамата правите грешки и най-добре е да приемете този факт. Ако постоянно си натяквате миналите прегрешения, то със сигурност ще поизгасите малко пламъка на любовта си. Наслаждавайте се на взаимната си интимност и забравете за някогашните си грехове.

Смехът е задължителен

Приятните емоции и най-вече смехът лекуват сърцата и събират хората. Смехът има властта да сваля вътрешните ни бариери, да отнема напрежението и дори да преборва стреса. Подходяща шега или виц може да помогне доста за разсейването на тежкия ден от плещите на любимия ни. Да не говорим, че учените твърдят, че смехът ни подарява няколко години живот, защото произвежда хормони, които забавят процесите на стареене.

Общувайте без филтри

Дори и да ни се струва, че от време на време с другия четем мислите си, сме наясно, че все още човеците не притежават способността за телепатия. Докато не развием тази способност, по-добре да изградим навика да общуваме с половинката си чисто и без филтри. За предпочитане е да проведем тежък разговор, отколкото да се борим с недоразумения и разочарования, защото сме се изгубили в превода. Това ще спести много нерви и ценно време за любов.

Усещане за обвързаност

Обвързването доказва вашата любов и показва колко сте важни за вашия любим. Не пропускайте да покажете на партньора си чувството си за принадлежност. Дайте воля на чувствата си и се опитвайте по-често да споделяте любовта си с дела, а не само на думи.

Грижете се един за друг

Нищо не пречи от време на време да правите изненади и да показвате грижата си към другия. Що пък понякога да не се приберете с голяма кутия от любимия му сладолед или да купите билети и пуканки за възможно най-мъжкия екшън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X