Напишете дума/думи за търсене

Беатриз: Познавам на кафе само на онези, които сами искат да си помогнат

Понякога главата ни бучи от въпроси, които ни притесняват и няма кой да ни помогне в достигането до отговорите. Имаме нужда от една дума, за да разберем дали сме на прав път в нова връзка или в ново бизнес начинание. Дали сме пред точната врата понякога може да ни каже само гадател. Но нека той да не изглежда странно и мистично, за да му се доверим по-лесно. Потърсихме такъв и попаднахме на Беатриз. Тя гледа на кафе. Приема по 6 човека на ден и взема от 5 лв. до който колкото прецени. Защото не дели хората на имащи и нямащи. Тя сипва кафето, говори спокойно и един час минава бързо. Не знам дали се случва с всеки, но на мен ми позна много неща.

Беатриз
Беатриз
Беатриз, как започнахте да гледате на кафе?

Имах леля, която гледаше на кафе и от малка обичах да седя при нея и да слушам какво говори на хората, какво прави. На 15-16 години разбрах, че виждам фигурките в кафето и ми стана още по-интересно. Слушах още по-внимателно нейните обяснения и започнах да експериментирам с приятелки и съученички. Пиехме кафе, обръщахме чашките и по утайката на дъното тълкувах появилите се фигури. Все питах леля си за видяното и тя с удоволствие ми предаваше знанията си. Така научих основните значения на символите, позицията в чашката. Въпреки, че пораснах и започнах работа, продължих с хобито си да гледам на колеги и приятели. А те все по-често ме срещаха и ми казваха: „Това, за което говорихме, ми се случи”. Така разбрах, че имам умение, което мога да развия.

Какво сте работила преди това?

По принцип съм инженер по изчислителна техника, но съм работила много неща: в технически архив, като продавач, в заведение, като рекламен консултант. Преди около 7-8 години ми се наложи да поработя със себе си и да си обърна внимание по здравословни причини, и навсякъде четях: „Работи това, което ти носи удоволствие и, което обичаш да правиш”. Много дълго се чудех кое е нещото, което обичам. Пробвах различни неща, които ми носеха удоволствие като резултат, но не и докато ги вършех. В един момент си казах, че аз толкова харесвам да гледам на кафе, че бих го правила дори 24 часа. Да, ще се изморя физически, но няма да ми стане досадно. Опитах и с времето започнаха да идват все повече хора. Понякога продължаваме работа до 22-23 ч. А това, че са доволни от срещите, си обяснявам с факта, че влагам душата си в работата. Всяко нещо, в което влагаш душата си, няма как да не е полезно за хората.

Какво се случва, когато при вас дойде човек?

Много важно е първо да седне и да се отпусне, да се чувства спокойно, да му е уютно, приятно. Кафето е готово и го сипвам. Докато го пие, отваряме теми, които нямат общо с това, което след това ще говорим. Предпочитам да не зная какво му се е случило преди да съм погледнала чашката. След това отговарям на въпроси, които са свързани с периода до 6 месеца от момента на гледане. Накрая човекът си пожелава нещо, слага отпечатък на дъното на чашата с палец и каквото изображение се получи, това е отговорът.

Защо хората имат нужда от среща с вас?

Някои имат нужда да разберат нещо, което няма как да узнаят по друг начин, или да си потвърдят, че са на правия за тях път, други идват с много въпроси, трети от любопитство. Записвали са се българи от Перник, Варна, Бургас, Пловдив, от чужбина. Идват гърци. Имали сме случаи, в които са ни носили кафе за гледане от Гърция. То е по-ситно смляно и прави по-детайлни фигурки.

Повече по любов или по здравни въпроси идват при вас?

Темите обикновено са: здраве, любов, пари, семейство. За здраве избягвам да говоря. Не съм медицинско лице. Това, което виждам е какъв е потенциалът да се случат нещата, от които се интересува човекът. В някои случаи може да има 2 възможности за развитие и кафето показва как би се почувствал човек ако избере единия или другия начин. Но не се вижда точно какво ще се случи. Става ясно по-скоро как би могла да се развие любовната връзка или сделката, необходими ли са повече усилия или по-малко, струва ли си, дали да се изчака или да се действа. Случвало се е да видя дъжд от пари в чашата на някого, а той да ми каже: „Ама как, аз нямам?!”. В този случай кафето показва потенциал да завали този дъжд, но въпросът е отворен ли е човекът да си го позволи или предпочита да седи и да си казва: „Аз нямам”. Парите могат да дойдат и от неочаквано място – например от наследство.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X