Напишете дума/думи за търсене

Как да правим комплименти на мъжете

Прието да се смята, че комплименти трябва да се правят само на дамите. Но мъжете, също като нас жадуват за признание, одобрение и любов. Затова не лишавайте силната половина от света от тази благодат.

Защо комплиментите са полезни за мъжете

Ако при жените умело направеният комплимент подобрява настроението, то при мъжете той е нещо повече – окрилява, превръща ги в рицари, готови да вършат подвизи, чертае пътя, по който да поемат. Казано по друг начин, мъжът възприема комплимента като ръководство за действие. Освен това, го снабдява с увереност, спасява го от самообвинения, гали самолюбието му, лекува го от песимистичните мисли, концентрира вниманието му към събеседника.

Характеристики на комплимента

Умело отправеният към мъж комплимент по същността си различава от този към жените. Затова е важно да спазвате няколко лесни условия:

Навреме. Мъжете имат нужда от комплименти в няколко ситуации: на празници и официални мероприятия; преди важни събития, когато трябва да се мотивира; за повишаване на самочувствието и като спасение срещу негативизъм; когато мъжът е развълнуван; когато ви е направил комплимент.

Типично по мъжки. С какво мъжете най-много се гордеят? Разбира се, съв своята мъжественост, с професионалните си успехи, с остроумието си, с интелекта си, с хобито си. Това са сферите, в които, ако го похвалите, ще го зарадвате.

Важно: когато му правите комплимент за външността, не се увличайте. Повечето от мъжете не се трогват от оценка на външния им вид.

Поименно. Преди да му направите комплимент, обърнете се към него по име. Нежното обръщение към близък мъж (скъпи, любими) има още по-голям ефект.

Важно: когато му правите комплимент, го гледайте в очите – той трябва да е уверен в сериозността ви.

Честно. Хвалете го само за неща, които е извършил и достойнства, които наистина притежава. Не приемайте желаното за действително – той има реална представа за себе си и ще се потисне, ако не сте честна с него.

Важно: ако не придружите комплимента с усмивка, той може да го възприеме като ласкателство или подигравка.

Недвусмислено. Мъжката логика обича точността, затова конкретизирайте комплимента. Ако хвалите характера му, уточнете точно кои черти харесвате и защо. Ако се възхищавате от работата, която е свършил, пояснете защо тези постижения ви допадат.

Важно: не използвайте комплименти от рода на „ти си необикновен човек!“. Има риск той да си помислите, че му се подигравате и се присмивате на странностите му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X