Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които уверените хора правят по различен начин

6. Те са щастливи със себе си

Щастието е повратна точка в идеята за увереността, защото, ако не сме удовлетворени от това, което правим или какви сме, не бихме могли да бъдем и истински щастливи. За уверените хора тяхната самооценка е по-важна, отколкото тази на другите.

7. Слушат повече, отколкото говорят

Индивидите, които са абсолютно сигурни в себе си, знаят, че няма нужда постоянно да говорят, защото няма какво да доказват безспирно. Наясно са и с факта, че колкото повече слушаш, толкова повече ще можеш да научиш.

8. Те поемат рискове

Когато уверените хора видят възможност, просто се впускат в нея. Вместо да се притесняват какво могат да сбъркат, те се питат "Какво ме спира да го направя?" и "Защо да не ?" и просто го правят. Страхът не представлява препятствие за тях, защото знаят, че без да опитат, никога няма да успеят.

9. Те не се страхуват да сбъркат

Човек, който е убеден в своите способности, не се притеснява да бъде опроверган. Той просто споделя своето мнение, за да получи обратна връзка, защото знае, че тя е най-полезна и продуктивна.

10. Те се радват на чуждия успех

Несигурните индивиди постоянно се съмняват в своите компетенции и заради това винаги се опитват да критикуват постиженията на другите. Тъй като уверените личности са наясно със своите умения, нищо не може да им попречи да забележат хубавите неща, които са резултат от чужда дейност.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X