Напишете дума/думи за търсене

Направете тези 10 неща и животът ще е песен

Често за да живеем в повече наслада, е нужно просто да въведем ред в мислите и приоритетите си. А какво би ни помогнало на направим ревизия в главата си по-добре от списъка? Затова вземете химикалка и лист и действайте.

1. Важните приоритети

Когато искаме всичко веднага, губим представа откъде да започнем. Затова седнете и напишете най-важното – така ще си изясните собствените си приоритети.

2. Мечтите

Понякога само ни се струва, че знаем какво искаме. В крайна сметка в главата ни е мъгла от абстракции. За да придадете ясна форма на желанията, стремежите и мечтите си в живота, ги формулирайте ясно.

3. Книгите, които трябва да прочетете

Забравете за класациите из социалните мрежи и популярните сайтове – важните и интересни книги са различни за различните хора. Идете в книжарницата и разгледайте добре. След което съставете списък и го изпълнявайте през цялата година. И не забравяйте да препрочитате – според една мъдрост, в живота имат значение не прочетените, а препорочетените книги.

4. Новите неща, които да пробвате

Да скочите с бънджи, да полетите с балон, да хапнете стриди – помислете за всички интересни и вълнуващи неща, които отдавна имате намерение да направите. И ги започнете по ред на номерата.

5. Местата, които да посетите

Може да са Париж и Ню Йорк или пък малко известни дестинации в България. При разумно бюджетиране ще се окажат по-достъпни, отколкото можете да предположите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X