Напишете дума/думи за търсене

Направете тези 10 неща и животът ще е песен

Често за да живеем в повече наслада, е нужно просто да въведем ред в мислите и приоритетите си. А какво би ни помогнало на направим ревизия в главата си по-добре от списъка? Затова вземете химикалка и лист и действайте.

1. Важните приоритети

Когато искаме всичко веднага, губим представа откъде да започнем. Затова седнете и напишете най-важното – така ще си изясните собствените си приоритети.

2. Мечтите

Понякога само ни се струва, че знаем какво искаме. В крайна сметка в главата ни е мъгла от абстракции. За да придадете ясна форма на желанията, стремежите и мечтите си в живота, ги формулирайте ясно.

3. Книгите, които трябва да прочетете

Забравете за класациите из социалните мрежи и популярните сайтове – важните и интересни книги са различни за различните хора. Идете в книжарницата и разгледайте добре. След което съставете списък и го изпълнявайте през цялата година. И не забравяйте да препрочитате – според една мъдрост, в живота имат значение не прочетените, а препорочетените книги.

4. Новите неща, които да пробвате

Да скочите с бънджи, да полетите с балон, да хапнете стриди – помислете за всички интересни и вълнуващи неща, които отдавна имате намерение да направите. И ги започнете по ред на номерата.

5. Местата, които да посетите

Може да са Париж и Ню Йорк или пък малко известни дестинации в България. При разумно бюджетиране ще се окажат по-достъпни, отколкото можете да предположите.

6. Следващите стъпки в кариерата

Понякога липсата на наслада в живота се дължи на неудовлетвореност от работното място. Направете план за кариерно израстване и го следвайте.

7. Нещата, които вече сте постигнали

Когато се появи проблем, в повечето случаи виждаме само негативите и започваме да се обвиняваме. Вместо да чертаете саморазрушителни стратегии, направете списък с постиженията си. И го поглеждайте всеки път, когато усетите прилив на комплекс за малоценност.

8. Случайните идеи

Неслучайно великите писатели винаги носят със себе си бележник и химикал. Случайните идеи са не просто залог за успех, а ядрото на творчеството.

9. Нещата, които вече не правите

Понякога е полезно да се обърнем назад и да отбележим за себе си как сме се развили през годините. И да си припомним житейските уроци, през които сме преминали.

10. Нещата, за които сте благодарни

Когато се сетите, че губите удоволствието от живота, сменете фокуса: от негативното към всичко във всекидневието ви, за което сте благодарни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X