Напишете дума/думи за търсене

Подаръци, които биха вбесили жените

Студентка по ядрена физика има рожден ден. Има и гадже - студент по право, в което е лудо влюбена. Заедно са от близо 2 г. Историята се случва преди около 30 години в комунистическа България. По онова време купуването на луксозен и качествен подарък е обвързано с известния тогава магазин "Кореком", в който се продават западни стоки срещу валута. Затова момчето, познавайки изискания вкус на своята любима, отива и взема оттам вносен сапун и дезодорант, трудно намиращи се по онова време. Извежда я на романтична разходка и връчва победоносно шикозния (по негово мнение) подарък, притаява дъх и чака да види как ще реагира гаджето.

След по-малко от минута и шумно отстраняване на амбалажната хартия физичката застива с шокиран поглед, втренчен в козметиката. Принцът веднага схваща, че нещо не е наред. След упорито 5-минутно мълчание студентката вдига поглед към притеснения си любим и пита с възмущение: "На толкова лошо ли ти мириша?" Връзката им приключва на секундата и не се виждат никога повече.

Това е действителна история. И макар че са минали над 3 десетилетия, проблемът е актуален и в наши дни. Стандартите на живот са различни, но дори на днешните еманципирани жени им се случва нерядко да получат по нещо крайно неподходящо. Всяка дама има своя вкус, но ако попитате 100 жени кои са най-нежеланите от тях подаръци, със сигурност ще чуете в списъка им някои от тези 10.

Козметика, която напомня на колко години е

Добре облечен господин се приближава към бутиковото магазинче за опаковане на подаръци в мола. Иска от момичето зад щанда да опакова най-новата маркова серия козметика с коензим Q10. В нея има дневен, нощен и околоочен крем. Мъжете, особено тези, които нямат магистратура по биохимия, може и да не са наясно, но това е подмладяваща съставка. Момичето поглежда изпод вежди, защото вече знае какво ще се случи. Той ще се прибере вкъщи с добре аранжираното пакетче, за съдържанието на което е дал между четвърт и половин заплата. Ще го връчи тържествено на жена си, а тя с очакване ще разкъса красивата опаковка. После ще види подмладяващия комплект и ще застине от неприятната изненада. Вероятно ще я използва. Но междувременно ще пусне в гугъл търсене за съвременни разкрасяващи процедури, защото според нея мъжът я смята за стара.

Плюшена играчка

Широко разпространено сред мъжете е разбирането, че ако дадат между 50 и 100 лв. за качествен плюшен мечок в реални размери, ще изтръгнат от нея умилителното "Ооо!"

Да, вероятно "Ооо!" ще има, но то ще бъде подплатено с негласни въпроси от сорта на: "Къде да го сложа това сега?", "Боже, колко ли прах ще събира?" и "Дали има още малко останало място в багажника/гаража/мазето/онова претъпкано място най-отгоре в гардероба?"

Плюшената играчка е любима, ако си на 3 г., умилителна - когато си на 15-16 г., но оттам нататък се превръща в безполезна вещ.

Карта за фитнес или кантар

Не всички жени, но със сигурност една голяма част от тях страдат от вечния проблем с килограмите. Неписано правило е любимият никога да не отговаря на въпроси от сорта на "Дебела ли съм?" положително или дори уклончиво.

Попадне ли в заешката дупка, излизане оттам няма. Ако пък реши да предложи решение на терзанието под формата на фитнес карта или кантар, рискува да изкара невиждана проява на активна агресия.

Залата може да е най-луксозната, кантарът да е от най-качествена стомана и с точност до третия знак след десетичната запетая, но тук качеството не е определящо.

Ако тя не се обиди или не го зареже, немалка е вероятността да се притеснява от външния си вид всеки следващ път, когато е интимна с него, дори фигурата да е безупречна.

Кухненски уред

Светът е пълен с весели домакини, но дори те биха погледнали зло мъжа до себе си, ако им връчи за рождения ден тиган или нож.

Второто дори е опасно, защото има доста лабилни представители на нежната половина, които биха се обърнали и биха забили в меката тъкан на милия острието.

Това звучи като много лош сюжет на криминален роман, но е истинска история, случила се преди месец във Вашингтон, САЩ.

Такава е и тази, в която съпруг подарява на жена си съдомиялня за юбилея . В изненадата посветил и цялата рода, и по-близките приятели. В минутата, в която те разбрали за скъпата покупка, вързали и своите армагани с нея. От тях злощастната съпруга получила кърпи, скъпи препарати за техниката и още чаши и чинии, с които да я пълни.

Почти толкова неподходящо е и да подарите покривка за масата. Не забравяйте, тя не е маса и за всеки свой личен празник предпочита личен подарък.

Сувенир

Избирайки нещо подходящо за празника на любимата си, мъжете е хубаво да се абстрахират от идеята, че половинката им си купува всякакви джунджурии от сорта на онзи красив кристален свещник от мола.

Щом си го е купила сама, надали смята, че подобни предмети биха били идеален подарък. Четящите керамични мишлета и хипопотамчета, държащи сърчице, също не са опция по две причини. Първо, те са нещо, което никога не влиза в употреба, и второ, събират ужасно много прах.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X