Напишете дума/думи за търсене

Храни, които може да ядем по всяко време и по много

Не е лесна работа да устоиш на вкусна храна, когато сте на стриктна диета. Чувстваш се гладен през цялото време и постоянно надничаш с глава в хладилника. Почти е непосилно да не посегнеш към нещо изкушаващо. Диетолозите обаче са категорични, че има храни, които по никакъв начин няма да навредят на хранителния ви режим. Продукти, които може да консумирате когато и по колкото си поискате.

Селъри 6 ккал

Средно 95 процента от селърито е вода. Тази суперздравословна храна съдържа 30 процента от дневния прием на витамин К. Най-добре я консумирайте свежа, за да не губи своите полезни качества.

Рукола 10 ккал

Има само 10 ккал в 2 ч.ч. рукола. Помага за по-тънкия силует, без да врези на здравето. Може да комбинирате тази подправка със сирене и да залеете със зехтин.

Белтъци 17 ккал

Може да ядете толкова белтъци, колкото си искате. Особено полезни са за тези, които са на стриктна диета. Смесете ги с няколко домата и ще получите най-здравословния омлет. Но ако все пак искате да не качите нито грам, най-добре забравете за олиото.

Маруля 10-20 ккал

Съдържа витамини А и С, както фолиева киселина и желязо. Практически не съдържа калории, което я прави ядлива в големи количества.

Краставици 16 ккал

Този зеленчук съдържа почти същото количество вода като селърито. Но не само стомахът ви ще е благодарен, ако ползвате краставица в ежедневието си. Кората й съдържа бета-каротен, който е добър за очите.

Карфиол 25 ккал

Карфиолъг е изключителен източник на витамините С и К. Най-добре е да се яде суров.

Домати 25 ккал

Те са пълни с ликопен, витамините А, С и В2, фолиева киселина, фибри, калий и хром. Бедни са на калории, но пък снабдяват организма с жизненоважни компоненти.

Броколи 31 ккал

Този зеленчук е любимата храна на тези, които искат да отслабнат. Освен витамините А, С, Е и К съдържа почти 20% от дневната доза фибри.

Пуканки 31 ккал

Една чаша от пуканата царевица не би навредила на фигурата ни. Така че смело купувайте пуканки, преди да влезете в киносалоните.

Грах 35 ккал

Това вариво е бедно на калории, но пък е богато на фибри и протеини.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X