Напишете дума/думи за търсене

6 начина да приемем партньора такъв, какъвто е

Всяка двойка преминава закономерно през няколко етапа. При влюбването партньорите взаимно се идеализират. Когато се опознаят по-добре, следва период, в който и двамата смятат, че изпитват разочарование. Всъщност това е мигът на отрезвяването, когато започват да виждат другия в реална светлина, с всичките му качества и недостатъци. Сметнат ли, че позитивите са повече от негативите, е огромен шансът да останат заедно завинаги. Тъй като вторият етап поставя мъжа и жената на най-сериозни изпитания, ще преминете по-безболезнено през него, ако се придържате към няколко съвета.

- Имайте предвид, че не само вие, но и партньорът ви се намира в периода на отрезвяване. Така че полагайте двойно повече усилия, за да изглеждате добре, да бъдете мили и да водите интелигентни разговори с него. Не забравяйте дори за миг, че никой не е съвършен. Ако човекът до вас беше такъв, това не би било добре за вас - щеше да ви изостави и да си потърси също толкова перфектна половинка.

- Когато спорите за нещо, повече слушайте, отколкото говорете. Само така бихте могли да разберете гледната точка на събеседника си, да вникнете в неговите аргументи и в мотивацията му. Иначе всеки от вас ще повтаря едно и също като развалена плоча и трудно ще намирате пресечна точка.

Вероятно за първи път ще се наложи да правите компромиси. Но не бива само вие да отстъпвате или обратното - задължително да се стремите да се налагате. Разглеждайте всяка ситуация сама за себе си и винаги избирайте варианта, който е най-добър и за двама ви.

В хармоничната връзка няма място за недомлъвки. Щом преценявате, че нещо не се развива според очакванията ви, спокойно го споделете с партньора си. Обсъдете положението от всички ъгли, без да повишавате тон и да правите обобщения за характера на любимия. Не оставяйте нерешен нито един проблем, в противен случай той ще продължи да набъбва като гъба, оставена под неремонтиран течащ покрив.

Леко се отдръпнете, като се съсредоточите над личните си дела. Любовното отрезвяване протича по-бързо и лесно, ако за същия период си поставите за цел да постигнете напредък в кариерата.

Дошъл е моментът да демонстрирате чувство за хумор. Внимавайте обаче - използвайте го, за да се смеете заедно с другия, а не за да му се надсмивате.
Ако въпреки усилията си удряте на камък, може би е време да се разделите с партньора си. Най-много двойки се разпадат в периода на отрезвяването, така че нито ще сте първите, нито последните. Все пак пристъпете към крайната мярка само след като се уверите, че сте изчерпали всички останали възможности.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X