Напишете дума/думи за търсене

10 жестоки факта, с които живеем, без да си признаваме

6. Не се ли стараем прекалено много? Толкова го гоним това съвършенство, че накрая заприличваме на бледи копия на себе си, изтерзани души, които все не могат да достигнат заветната цел. Няма лошо в това от време на време да си позволявате малко безотговорност. Нека къщата е разхвърляна за няколко дни, нека маникюрът ви не е перфектен, нека килограмите ви са с 5-6 нагоре, нека, ако вие може да се съхраните и успокоите. Вие сте важен, не къщата, не маникюрът. Вие и това да сте щастливи!

7. Единственото време, което е от значение, е СЕГА. Оставете само най-милите моменти от вчера да продължат с вас. Не се тревожете за утре, защото не контролирате нищо от него. Дори не сте сигурни дали ще настъпи. Единственият момент, за който трябва да ви пука, е днешният ден. Наситете го с хубави мисли, с хубави хора и с добри намерения и нека всичко друго спре да има значение!

8. Няма смисъл от оплакване. Да, на всички често ни се иска да се наревем на нечие рамо, или поне да си поскимтим в ъгъла, но с какво ни помага това? Само си губим времето. Случилото се – случило. Нямайте огромни очаквания от хората – те винаги и задължително ще ви разочароват. А пък ако паднете, станете. Напред ви чакат още много хубави неща, не губете време за срещата си с тях в оплаквания.

9. Да споделяме знанията и опита си е обогатяващо за нас, а не ограбващо. Японският лекар Хинохара, който почина на 105-годишна възраст и до последно обикаляше Япония и света и учеше хората как да достигнат дълголетие, казва: „Споделяй знанието си, това е част от пътя ти към дълголетието!“ Колкото повече давате в този живот, толкова повече ще получавате. Това е смисъл. И това е щастие.

10. Децата напускат гнездото и тогава оставате само с половинката до себе си, затова внимателно я избирайте. Някои хора си мислят, че живеят за децата си, че те винаги ще бъдат край тях, че ще търсят помощта им ежедневно. Ами не е сигурно. Една от големите задачи на всеки родител е да научи детето си на самостоятелност – да се грижи за себе си, да знае как да бъде щастливо и как да успява и да може един ден да се откъсне от семейното гнездо и да свие свое. Тогава ние оставаме с човека до нас. Ако няма обич, ако няма разбирателство и уважение, ако нямаме общи интереси и мечти с него, ако не сме си самодостатъчни, ако сме били заедно само заради децата, това е много лошо. Не го допускайте, защото този човек е единственият, който наистина ще остане до вас. Ако не го обичате, просто го пуснете да намери любов другаде и вие направете същото. Компромисните връзки убиват смисъла на човешкия живот.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X