Напишете дума/думи за търсене

Не изхвърляйте старата козметика, ползвайте я в домакинството

"Спестяването е богатството на бедните и мъдростта на богатите".

Александър Дюма

Понякога нещата, които изглеждат напълно безполезни, всъщност може да се използват дълго време. Крем с мирис, който не ви харесва, или пудра в "грешен" цвят. Ние знаем как да направим козметиката, която събира прах по рафтовете ви, полезна отново.

1. Тоник

Много тоници за лице съдържат алкохол, който елиминира бактериите ефективно

- Тази козметика може да ви помогне, ако трябва бързо да дезинфекцирате ръцете си

- Може да го използвате, за да почиствате мобилния си телефон или клавиатурата. Тези предмети събират много мръсотия и бактерии и не трябва да се измиват с вода, но продуктите, които съдържат алкохол, са добри за тези цели.

2. Козметично олио

Може да използвате козметично олио за миене на мивка от неръждаема стомана. Просто сложете капка от него върху парче плат и разтрийте повърхността, след това избършете с хартиена кърпа. Маслото създава тънък слой, който ще предотврати появата на плаки и сапунени петна.

3. Прозрачен лак за нокти

Прозрачният лак за нокти може да направи блестящи не само ноктите, но и всякаква друга повърхност. Освен това е добър в поправката на дребни несъвършенства у дома.

- За да премахнете драскотини от полирани мебели, сложете малко лак за ноктите на повреденото място.

- Лакът за нокти може да ви помогне да запазите любимите си очила. За да не губите малките винтове на рамката, може да ги запечатате с тънък слой лак за нокти.

4. Пудра

Тази козметика съдържа минерални соли, които абсорбират влагата.

- Преди тренировка във фитнес залата, сложете пудра върху местата, които се изпотят много - мишници, лакти и длани.

- Може да замените шампоан за суха коса с пудра. Просто сложете малко от нея върху косата, за да попие мазнините от скалпа. След това срешете косата.

5. Препарати за сваляне на грим

Те може да свалят не само грима, но и да помогнат за премахването на различни видове мръсотия.

- За да премахнете остатъците от стикери и етикети от почти всяка повърхност, изтрийте мястото с кърпа, напоена с препарат за почистване на грим. Може също така да премахнете петна от дрехите, оставени от червило и друга козметика, но в този случай трябва да използвате течни препарати за сваляне на грим.

6. Лакочистител

Лакочистител с ацетон може да се използва като разтворител или средство за отстраняване на петна. Той също така има антимазнинен ефект.

- Ако пръстите ви са залепени с лепило, поставете малко ацетон върху кожата. Изчакайте 30 секунди, след което измийте ръцете си с топла вода и сапун.

- За да почистите плочките в банята или кухнята, прибавете към топла вода малко лакочистител и ги измийте.

- Ако върху вашия порцелан има петна, разтрийте с мека кърпа, напоена с вода и лакочистител.

7. Крем

Кремовете съдържат овлажняващи компоненти, които правят кожата еластична и мека.

- Ако имате крем, който не ви харесва, опитайте да го използвате за кожените си вещи. За да освежите външния вид на любимите си обувки или чанта, намажете ги с малко крем, ще станат като нови.

- Може също да мажете с крем зимните обувки, преди да ги приберете в гардероба през лятото.

8. Шампоан

Шампоаните съдържат омекотяващи компоненти и пантенол, така че те са чудесни за пране на дрехи от деликатни материи. Бельо, вълна, коприна – животът на всички тези одежди ще се удължи драстично, ако смените обикновения си препарат с шампоан.

9. Балсам за устни

Вазелинът е основният компонент на тази козметика. Тя хидратира и лубрикира кожата.

- Може да използвате балсам за устни, за да поправите цъфналите краища на косата. Нанесете малко от него върху косата и ще забележите разликата.

- Той е добър за скърцащи механизми, защото е смазващо вещество. Може да го поставите на пантите на вратата или на прозорците.

10. Спрей за коса

За да премахнете котешките косми от дрехите, напръскайте кърпа със спрей за коса и разтрийте засегната материя. Дрехите ще станат гладки и чисти, а вие ще получите антистатичен ефект като допълнителен бонус.

- Ако напръскате балони със спрей за коса, те ще останат напомпани за по-дълго време и няма да събират прах.

11. Скраб

- За да махнете пръстта от ръцете след работа в градината, използвайте скраб.

- Помага при врастнали косъмчета. Важно е да правите полирането преди епилация и 2-3 пъти седмично след процедурата.

12. Червено червило

- Ако искате да скриете временно татуировка, поставете червено червило върху нея и да я оставите да изсъхне. След това нанесете основа, а отгоре напръскайте със спрей за коса.

Бонус: Необичаен начин за премахване на акнето

За тези, които имат кожни проблеми, предлагаме този евтин и лесен начин за почистване на кожата, което ще предотврати появата на ново акне.

Ще ви трябва нова четка за зъби, 1 супена лъжица паста за зъби, 1 супена лъжица бакпулвер и топла вода. Измийте лицето си и сложете върху него кърпа, напоена с топла вода, за да отворите порите. Смесете пастата за зъби и бакпулвера. Нанесете сместа върху проблемни места. Използвайте четката за зъби, за да вкарате внимателно сместа в порите. Оставете маската 5 минути и измийте лицето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X