Напишете дума/думи за търсене

10 неща, от които трябва да се откажем, за да сме истински щастливи

Животът е далеч по-лек и приятен, ако не се концентрирате върху тях.

1. Одобрението на другите

Защо смятате, че е важно какво мислят за вас другите? Ако сте доволни от себе си и решенията, които сте взели, няма никакво значение както ще кажат околните. Само си помислете колко усилия хвърляте, за да прочетете чуждите мисли за себе си - на фона на факта, че никога не можем да се харесаме на всички.

2. Гняв и обида

Гневът ни разрушава отвътре, затова най-доброто, което можем да направим за себе си, е да се научим да отнасяме спокойно към хората, които ни дразнят. Това не означава да позволявате да ви се качват на главата и да ви използват - а просто да не влагате много емоции при опитите на другите за това. Помнете, че този, който ви ядосва, ви контролира.

3. Образът на идеалното тяло

Колко често се подвеждате по модата, козметичната индустрия, мнението на родините и приятелите ви за това как трябва да изглеждате? Тялото е едно от малкото неща, които действително ви принадлежат - и само вие имате право да решите как то да изглежда и да се чувства.

4. Мечтата за съвършен партньор

Всеки има е главата си набор от качества, които трябва да притежава идеалната му половинка. Но животът доста често се подиграва на този наш списък. Ако искаме да сме щастливи, трябва да обичаме човека до себе си от сърце, да се чувстваме леко и комфортно с него, а не да се опитваме да го променим, за да го вкараме в собствения си калъп на „идеален”.

5. Мисли за бившия

Вие сте разделени - независимо от причината за това. Затова вместо да се връщате и да преживявате отново всичко, мислете за уроците, които сте научили благодарение на този човек. Не зацикляйте върху мисълта, че никога няма да бъдете отново заедно - това ще разруши настоящата ви връзка.

6. Отлагане

Спрете да отлагате задачите и ангажимените си за утре, живейте сега. Ако постоянно отлагате някаква работа, помислете струва ли си въобще да се захващате с нея. Постоянното отлагане предизвиква постоянно усещане за вина и стрес.

7. Осъждане

Светът около нас е проекция на собствените ни мисли - ако мислим, че всички сплетничат за гърба ни, вероятно самите ние клюкарстваме за тях. Не си губете времето в злословие и осъждане - съсредоточете се в по-смислени и интересни действия и разговори.

8. Завист

Доказано е, че социалните мрежи ни правят нещастни - тъй като сравняваме живота си с този на другите. Когато следващия път усетите, че завиждате за поредното пътешествие на свой приятел, задайте си въпроса: „Искам ли да съм на мястото на човека, на когото завиждам?”. И още нещо - снимките не са достоверен източник на информация - някой, който се изтяга по белите плажове на Малдивите, може да се чувства доста по зле от вас, докато правите разходката си в най-обикновен слънчев ден.

9. Тотален контрол

Примирете се - няма как да контролираме всичко. Има неща, които изобщо не зависят от нас и изнеряването няма да ги подчини на волята ни. Пускането на контрола е трудна задача, но осъществяването й носи неимоверно спокойствие и чувство за облекчение.

10. Очаквания

Много хора смятат, че околните трябва да отговарят на очакванията им. Нищо подобно. Никой не ви е длъжен - и вие не дължите нищо на никого. Никой не е длъжен да бъде вежлив, внимателен, точен, честен, добре възпитан, с добър вкус. И никоя ситуация не е длъжна да се развива във ваша полза. Ако е така - чудесно, но ако не е - не се разстройвайте. Опитайте се да възприемате хората и нещата каквито са, без да ги натоварвате със собствените си очаквания за тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X