Напишете дума/думи за търсене

Избори, които правят живота по-красив

„Животът, подобно на изкуството, се развива непрекъснато. Затова отделете време, изрисувайте смели щрихи, използвайте блестящи цветове и превърнете живота си в шедьовър. "

Джим Рон

Всички се различаваме по вкус, предпочитания, изрази, цел и призиви, но всеки един от нас е художник, а животът ни е нашето произведение на изкуството.

Това, което създаваме, зависи изцяло от нас и качеството на живота ни се свежда до изборите, които правим в живота си.

Ето няколко малки избора, които може да помогнат за създаването на красив живот.

Живейте живот, който няма да ви кара да изневерявате на себе си

Ако искате да имате красив живот, първо трябва да определите какво означава „красив живот“ за вас и след това да изградите съществуването си около това.

Ако не го направите, в крайна сметка ще живеете живота си според стандартите на околните и животът може да изглежда добре на хартия, но душата ни да гладува за нещо друго.

Както приживе казваше Стив Джобс - „Времето ви е ограничено, така че не го губете, като живеете живота на някой друг.“

Прекарвайте повече време в скута на природата

В този забързан свят прекарваме по 8-10 часа в офиса, а останалото време в бетонните джунгли, в които живеем. Забравили сме връзката си с природата и това работи само в наш ущърб.

Майката природа има всичко необходимо, за да се подмладим и да се чувстваме пълноценни.

Подарявайте си спокойно време

В днешната епоха на постоянно потребление на социални медии и суматоха ние изгубихме способността си да се наслаждаваме на спокойствието.

Но колкото и да сте заети, отделяйте всеки ден 10-15 минути от времето си, за да медитирате или да седите в мълчание.

Правете много любов

Правете любов по-често – това не само задълбочава връзката между вас и вашия партньор; тя също има невероятни ползи за здравето.

Движете се повече

Телата ни са предназначени за движение, независимо от вида на упражненията и спорта. Йога, пилатес, кардио, плуване, бягане или всякакъв друг вид тренировка. Подарявайте поне 30 минути движение на тялото си.

Следвайте интуицията си

От малки ни учат да сме логични и разумни, когато взимаме решенията си. Но не пренебрегвайте интуицията си. Тя е нашият втори мозък и е наиситна надежден източник.

Заглушете ума си и слушайте тялото си. Ако усещате нещо нередно, но не може да го определите точно, тогава интуицията ви казва нещо.

Преследвайте най-смелите си мечти

Този избор е свързан с това да живеете автентично живота си. Бъдете безумно страстни, следвайки сърцето си и преследвайки най-смелите си мечти.

Няма ограничение за това, което може да постигнем, освен границите, които сами си поставяме.

Оставете се да ви намерят

Спрете да преследвате хората, работете над себе си и съвсем скоро ще бъдете намерени от човеци, които трябва да бъдат в живота ви.

Споделяйте своите подаръци

Споделяйте това, с което сте били благословени в живота. Независимо дали е вашето време, знания или таланти. Станете доброволец. Давайте, без да очаквате нищо в замяна. Добрината ще ви се върне с пълни шепи.

Грижете се за връзките си

Намерете време за размисъл върху вашите отношения. Животът е твърде кратък, за да го прекарате с хора, които източват енергията и любовта ви. Пуснете ги да си ходят.

Бъдете избирателни с това къде влагате енергията си. Общувайте с хора, които хранят душата ви. Уверете се, че им показвате колко много означават за вас. Качествените отношения са важни, подхранвайте ги.

Не се страхувайте да изразявате несъгласие

Не е нужно да печелите всички спорове. Понякога дори и да не сте съгласни с нещо, е по-добре да отстъпите, отколкото да затъвате в някакъв безсмислен спор.

Пуснете миналото

Научете уроците от миналото и оставете товара си след себе си. Бъдещето е по-светло.

Практикувайте благодарност

Докато се оплакваме от лош интернет, има хора, които нямат достъп до чиста питейна вода. Отделете време, за да преброите нещата, с които сте благословени, практикувайте благодарност. Сърцето ви ще бъде изпълнено с непреодолими чувства на изобилие и щастие.

Поканете по-висша сила в живота си

Независимо дали я наричате Бог, Вселена, дайте си време да се свържете с нея и да я поканите в живота си.

Ценете малките неща

Животът е красив, когато отделиш време да забавиш темпото и да му се насладиш.

Ценете малките неща, помиришете розите, прегърнете дърветата, целувайте се дълго, правите комплимент на другите, пейте, танцувайте, живейте сега.

Забравете за сравнения, завист, омраза

Всеки има собствен път. Не губете времето си в ревност, сравнения или омраза. Вместо това се опитайте да вземете това, което е добро в другите, и им покажете добрина и вие.

Напуснете зоната си на комфорт

Докато рутината и познатото ви дават усещане за сигурност, вие не може да се превърнете в човека, който може да бъдете. Затова или разтегнете очертанията на зоната си на комфорт или я напуснете.

Погледнете в себе си

Без значение колко далеч пътувате, за да намерите щастие и покой, има само едно място, което може да го намерите – вътре в себе си.

Когато живеете автентичен живот, вие се учите да оценявате това, което имате. Обичайте пълноценно, живейте в настоящето – така ще намерите щастие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X