Напишете дума/думи за търсене

Най-доброто за нашата кожа след 45

Не пренебрегвайте серума

Серумите са суперконцентрирани обработки, предназначени да доставят специфични съставки за решаване на проблеми дълбоко в кожата благодарение на по-малката си молекулна структура. Серумите съдържат по-високо ниво на съставката, от която вашата кожа има нужда. Например това може да бъде хиалуронова киселина (за хидратация), витамин С или антиоксиданти (за яркост), ретинол (за плавни линии), пептиди и ниацинамид (за твърдост). Серумът се нанася преди крема. Може да го нанесете върху кожа, овлажнена с розова или друга флорална вода. От серума са необходими обичайно само по 2-3 капки за цялото лице. Изчаквате да попие, което отнема 2-3 минути, и нанасяте крема си. Още за видовете серуми и ефекта от всеки от тях – ТУК.

Не прекалявайте с продуктите и проверявайте състава им

Някои дами наистина се престарават с грижите за кожата и в опита си да опитат от всичко рискуват да съчетаят неправилно отделните продукти или пък да не открият най-доброто за нуждите на своята кожа.

По-малко продукти, но правилните за вас, е най-добрата формула за красота!

От друга страна, не бива и да сме невнимателни, особено когато пазаруваме козметика. Не гледайте какво пише отпред на опаковката! Няма никакво значение дали пише за каква възраст е продуктът, какво съдържа и какво не съдържа. Прочетете състава. Може да го проверите, като вкарате името на продукта в някой сайт за проверка като например http://cosdna.com или https://www.skincarisma.com/.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X