Напишете дума/думи за търсене

Триъгълници с извара

богато на тиамин

лесно

16 порции

70 мин

За една порция:

139 ккал

мазнини 5 г

холестерол 23 мг

въглехидрати 20 г

протеини 4 г

фибри 0,7 г

необходими продукти:

400 г брашно

200 г вода

1 1/2 ч.л. сол

3 с.л. олио

извара

сол и пипер на вкус

2 жълтъка

начин на приготвяне:

1 Замесете тесто от брашното, водата и солта. Завийте омесеното тесто във фолио и го оставете настрани за 30 мин. Разточете тестото на кора, поръсете отгоре с олиото. Навийте я на руло и я разрежете на парчета. Размесете всяко и го разточете, сложете отгоре извара, овкусена със сол и пипер.

2 Затворете тестото в триъгълна форма и сложете триъгълниците в тава за печене, покрита с намаслена хартия. Разбийте жълтъците, намажете триъгълниците отгоре и ги запечете за около 30 мин на 200°С.

Можете да приготвите триъгълниците с бутер тесто или с кори за баница.

За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X