Напишете дума/думи за търсене

Храни и напитки, които топят мазнините около талията

Топлите слънчеви дни поставят ребром въпроса за няколкото излишни сантиметра около талията. Вместо да се депресирате, вземете мерки - според експертите, най-ефикасният начин да стопите мазнините в зоната на корема е съчетание от няколко лесни стъпки: увеличете физическата активност, намалете сладките и тестените храни, редуцирайте леко обема на порциите, наспивайте се и включете в менюто и определени продукти, които имат способността да разграждат мазнините, да извеждат токсините и да ускоряват метаболизма.

Вода

Ако в тялото има недостиг на вода, се включва сигнал за тревога, в резултат на което организмът задържа вода. Следствието е подуване в областта на корема. За да го предотвратите, изпивайте поне по 1,5 л вода дневно, като в това количество не се включват останалите течности, които приемате - чай, кафе, сокове. Напълно изключете от менюто си подсладените и газираните напитки.

Зелен чай

Зеленият чай единодушно е обявен за един от най-ефикасните продукти за топене на мазнини. В състава му има компоненти, които ускоряват обменните процеси и подпомагат отслабването. За да постигнете максимална полза, избягвайте готовите пакетчета - вместо тях си купете висококачествен насипен зелен чай, като времето за запарка е не повече от 2 - 3 мин. Препоръчителното количество е 2 - 3 ч.ч. дневно, не злоупотребявайте, тъй като тази напитка има силно възбуждащ ефект и активира нервната система.

Киселомлечни продукти

В тях се съдържа хормонът калцитриол, който попълва дефицита на калций и унищожава вредните мазнини. Наред с това, в кисело-млечните продукти има много полезни бактерии, които подобряват метаболизма и храносмилането. Млечният протеин ускорява мастния метаболизъм, което помага за по-бързо разграждане на мазнините. Най-полезни в това отношение са киселото мляко, изварата, кефирът.

Ананас

Ензимът бромелаин, съдържащ се в ананаса, разгражда протеините и така помага за бързо и лесно преработване на месото, рибата и млечните продукти. Но ако имате намерение да отслабнете, консумирайте само пресен ананас - консервите и компотите не са ефективни в това отношение.

Папая

Този екзотичен плод се препоръчва горещо от диетолозите заради наличието на ензима папаин, които помага за усвояване на протеините. Наред с това, понижава нивото на лошия холестерол, спомага за извеждане на токсичните вещества и разгражда мастните натрупвания. Папаята има съвсем малко калории - 45 - 70 ккал на 100 г плод.

Грейпфрут

Повишеното съдържание на инсулин е фактор за натрупване на мазнини, а грейпфрутът понижава нивото на този хормон в кръвта, ускорява обмяната на веществата, пречиства организма от вредни вещества и така подпомага отслабването. На този принцип действат и всички цитруси. Диетолозите препоръчват консумация на ? грейпфрут след хранене, но имайте предвид, че този плод е несъвместим с някои лекарства.

Малини

Малините са богати на огромно количество витамини, поради което са в състояние да освободят клетките от застоялите вредни натрупвания. Наред с това, вкусните плодове имат диуретично действие, поради което ускоряват метаболизма и пречистват тялото. ? ч.ч малини с малко кисело мляко е чудесен вариант за закуска, която топи мазнините в зоната на талията.

Зеле

Зелето нормализира хормоналния фон, извежда вредните вещества от организма, подобрява храносмилането. Диетолозите препоръчват за максимален ефект в менюто да се включват различни видове зеле - брюкселско, бяло, китайско, както и карфиол и броколи.

Джинджифил

Коренът до джинджифил загрява приятно областта на стомаха, като по този начин засилва кръвообращението и подобрява храносмилането. Тези качества го превръщат в отлично средство срещу метеоризма, диарията, гаденето, коликите, газовете. Още един плюс е, че понижава нивото на лошия холестерол.

Хрян

Хрянът подобрява дейността на стомашно-чревния тракт, ускорява метаболизма, помага за топене на мазнини, действа като антиоксидант, елиминира токсините. Наред с това ефективно се спрявя с отоците, като извежда излишните течности от тялото. Подобно действие има и ряпата.

Канела

Канелата е отличен продукт за понижаване на теглото, тъй като стабилизира и намалява нивото на кръвната захар, превръща глюкозата, постъпваща в кръвта, в енергия, намалява усещането за глад, ускорява обмяната на веществата, подобрява храносмилането, отстранява коликите, помага срещу подуване на стомаха.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X