Напишете дума/думи за търсене

9 предупредителни знака, че сме на ръба психически и емоционално

В забързания ни живот понякога се уморяваме. Не може да контролираме всичко, което се случва в нашия живот, и заради тази непредсказуемост преминаваме през много стрес, който се отразява както на нашето физическо, така и на психическо ни здраве.

Много от нас се изчерпват психически и емоционално благодарение на напрежението от ежедневието, което води до редица нездравословни симптоми, нарушаващи нашия нормален жизнен поток и засягайки производителността и взаимоотношенията ни.

Без значение колко предизвикателства има пред нас, е важно да разберем кога тялото и умът ни имат нужда от почивка.

Всички ние имаме своите граници и те не са еднакви. Ако тялото и умът ви повече не могат да поемат, най-добрият начин за лечение е да откраднете малко време за почивка.

Ако забележите тези 9 сигнала у себе си, това е знак, че сте изморени психически и емоционално и се нуждаете от бягство от реалността за кратко.

Лесно се дразните

Напоследък се засягате от дреболии. Намирате негативност навсякъде около вас и всяка минута нещо ви дразни. Губите самообладание. Чувствате, че вече няма останала надежда на този свят.

Седнете и се отпуснете. Поемете дълбоко въздух. Подарете си почивка от целия стрес.

Винаги закъснявате

Някак ви се струва, че ви липсва време. Вече дори нямате време за себе си.

Просто направете пауза за кратко. Посетете спа център, направете си добър масаж, поглезете се. Прекарайте ден в пазаруване на рокли или аксесоари, на които отдавна сте хвърлили око. Грижете се за себе си по-често.

Често се чувствате демотивирани и депресивни

Понякога имате усещане, че ще се случи нещо лошо. Изгубили сте вяра в живота и няма нищо, което да ви мотивира да продължите напред.

Да, животът може да бъде наистина суров на моменти, но не мислите постоянно, че той е едно непрестанно цунами. Когато бурите си отидат, има красива сутрин, целуната от дъжд, ухаеща на свежи цветя и мокра земя.

Просто имайте вяра в живота. Ако нещата не се развиват достатъчно добре за вас, не се насилвайте. Починете и съберете енергия. Мислете позитивно.

Не спите добре

Нощите са по-трудни от обикновено. Не спите добре, независимо колко сте уморени. Това е заради стреса, през който преминавате. Спокойният нощен сън е от съществено значение.

Медитирайте преди сън. Пуснете положителните мисли в главата си преди лягане. Не мислете прекалено много. Нужни са ви поне 6-8 часа качествен сън, за да се чувствате добре психически и физически.

Усещате гадене и летаргичност

Летаргичното усещане, чувството за гадене и виене на свят са признаци, че имате нужда от почивка и това трябва да бъде вашият основен приоритет.

Тези неща се случват, защото сте толкова стресирани, че тялото ви не може да го понася повече и страда от нарушени функции.

Оказва се, че бягате от отговорности

Вече не желаете да поемате отговорности. Чувствате, че върху вас има огромно бреме и не може да го понасяте повече.

Прекалено големият стрес подтиква ума да се изключи и следователно сте склонни да избягвате отговорности. Направете почивка и се презаредете.

Чувствате се откъснати от света

Вече не се чувствате привързани към никого или към нещо. Нищо не ви засяга. Сякаш сте просто тяло без никакви емоции.

Изпитвате пристъпи на тревожност доста често

Притеснявате се излишно. Вие се тревожите за най-дребните неща. Не е нужно да поемате целия стрес. Просто не позволявайте на негативните мисли да ви създават проблеми.

Плачете без никаква причина

Плачете доста често без основателна причина.

Просто сте твърде изтощени психически.

Тази фаза ще премине скоро. Просто си починете и правете неща, които обичате, или сте искали да направите отдавна. Работата в това състояние няма да бъде ползотворна.

Самолюбието е това, от което се нуждаете най-много в този момент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X