Напишете дума/думи за търсене

Ориз с артишок

богато на фибри

лесно

4 порции

40 мин

За една порция:

248 ккал

мазнини 17 г

холестерол 8 мг

въглехидрати 22 г

протеини 10 г

фибри 8 г

необходими продукти:

1 ч.ч. ориз

1 малка глава лук

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

4 ч.ч. бульон

1 глава артишок

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Сварете ориза в бульона, добавете сол и пипер на вкус. Обелете главата артишок и я бланширайте за кратко в подсолена вода. Нарежете я на парчета.

2 Задушете лука в зехтина. Добавете артишока и изцедения ориз. Разбърквайте до смесване на вкусовете. Сложете маслото.

Поднесете предястието с прясно нарязан копър. По желание добавете тиквички, тиква, броколи.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите как да разпознавате орторексията и защо манията по здравословно хранене може да е опасна. Ще разберете кои са най-полезните масла за готвене и ще ви запознаем с изкушения, подходящи за барбекю. Тук са и шест идеи за салати с патладжан, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите студени супи по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни пици.

Ще ви срещнем и със сминдуха, който придава уютен аромат на гозбата, а наш специален гост е Мария Митева-Христоу от My Cooking Book, която споделя кулинарните си тайни. А от корицита ни вкусно ви намига фамозното розово руло с маскарпоне крем от Harry and Lexy's Workshop.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и такова за красива кожа. Ще ви запознаем и с грузинската кухня, която е събрала в себе си най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието.

От специалиста по биохрани Живко Джамяров ще научите кои билки помагат при Хашимото. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X