Напишете дума/думи за търсене

Въпроси, които трябва да зададем на първа среща

Едно от най-вълнуващите и потенциално ужасяващи усещания, които може да изпитате през живота, е очакването от първата любовна среща. Толкова много въпроси заливат ума ви, докато вървите към мястото на събитието.

Другият дали ще ви хареса? Ще бъдете ли привлечени от него? Толкова ли е сладък, колкото в профила си в Tinder? А дали няма да ви върже тенекия?

За да сте сигурни, че няма да има неловко мълчание, ви предлагам няколко информативни въпроса, които може да помогнат за гладкостта на разговора помежду ви.

"Откъде си?"
Ако не знаете откъде е човекът, с когото сте на среща, го попитайте. Задавайки този прост въпрос, може да намерите допирни точки, които да няма как да откриете по друг начин. Така хем ще разберете нещо за неговия произход, хем бихте му разказали някоя ваша случка, случила се в близост до родния му край. Току-виж се окаже, че и двамата сте имали несполучливи опити за издояване на крава в Родопите.

„Близък ли си със семейството си?“
Винаги е добре да научите малко за семейната динамика на човека, с когото сте на среща. Израснал ли е със семейството си или е живял далече от тях? Близък ли е с родителите и роднините си или си плюл на петите далече от тях при първа възможност? Независимо дали динамиката на вашата фамилия е подобна на тази на вашия кавалер или дама или е изключително различна, това, че се интересувате от битието и житието на отсрещния ще му направи добро впечатление.

„Кой е любимият ти спомен от детството?“
Питането на другия за любимите му спомени от детството може да доведе до невероятен разговор. Независимо дали е обичали да гради крепости с възглавници, да кара ролкови кънки или да се промъква в киносалони, без да го хванат, със сигурност ще намерите страхотно вдъхновение за потенциалните ви бъдещи срещи.

"Какво правиш за забавление?"
Интересът към хобитата на човека, с когото имате среща, може да бъде перфектният портал за интригуващ разговор. Харесва ли му да чете, да пише, да плува или сърфът е по-любопитен за него, застоявали се с часове на дивана, подобрявайки рекорди на видеоигри, или се занимава с благотворителност? Нищо чудно да се окаже, че и двамата имате сходни интереси. Плюс това, отговорите на този въпрос ви дават много идеи за бъдещи занимания помежду ви, ако нещата след първата среща потръгнат.

„Какво правиш след работа или след училище?“
Дори и да имате неясна представа какво работи вашата евентуална бъдеща изгора, никога не е излишно да попитате с какво се препитава. Поинтересувайте се какво е най-голямото преимущество на неговата професия и работно място. Ако все още следва, разберете кой е любимият му преподавател. По този начин ще дадете възможност на отсрещния да покаже гордостта от постиженията си.

"Имаш ли домашни любимци?"
Ако у дома ви мърка котка и всяка вечер разхождаш лаещия си любимец, разберете дали човекът срещу вас споделя вашата любов към животните. Ако няма домашни любимци, разберете защо.

„Кое е любимото ти място за почивка?“
Ако сте авантюрист, постоянно сновящ из планетата, попитайте човекът, с когото сте на среща, коя му е любимата ваканция досега. Обича да се излежава на плажа или да катери планинските върхове? Коя е държавата, която винаги е искал да посети? Така хем ще попълните информационните празници за другия, хем ще си набележите дестинации за всичките ви ваканции, ако в бъдеще имате връзка.

„Кои сериали гледаш в момента?“
Всеки от време на време изпада в безконечни маратони пред телевизора или компютъра, гледайки любимите си сериали. Затова попитайте другарчето си какво гледа в момента. Може да откриете, че и двамата обичате „Приятели“ или „Синовете на анархията“.

„Какво търсиш в потенциалния си партньор?“

Този въпрос може да изглежда смущаващ за задаване, но е важно да разберете какво търси другият още в началото. Какво се надява да спечели от тази среща? Търси си занимание за вечерта, емоционално недостъпен ли е или наистина търси любовта? Моногамен ли е или е привърженик на отворена връзка?
Излизането на нескончаеми срещи може да ви се струва страшно, но първата среща ще си струва времето, ако попитате обекта си на любовен интерес за живота му. Първите срещи може да доведат до дълготрайни, красиви отношения, така че не се страхувайте да задавате въпроси и да се забавлявате, докато го правите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X