Напишете дума/думи за търсене

9 предупредителни знака, че сме изчерпани психически и емоционално

В скоростния си живот понякога се уморяваме. Не може да контролираме всичко, което се случва около нас, и тази непредсказуемост ни кара да изпитваме стрес, който се отразява както на физическото, така и на психическото ни здраве.

Без значение колко предизвикателства има пред нас, е важно да разберем кога тялото и умът ни имат нужда от почивка.
Ако забележите тези 9 знака у себе си, значи е време да дръпнете шалтера.

Дразните се прекалено
Напоследък се засягате от най-малките неща. Виждате негативност навсякъде около вас и всичко ви дразни. Губите самообладание. Чувствате, че вече няма останала надежда на този свят.
Седнете и се отпуснете. Поемете дълбоко въздух. Тези чувства са ужасни, но трябва да излезете от тях. Подарете си почивка от целия стрес.

Винаги закъснявате
Струва ви се, че не ви достига време. Вече дори нямате секунда за себе си. Натиснете паузата на бързането. Отидете на спа център, направете си добър масаж, поглезете се. Прекарайте ден в пазаруване на рокли или аксесоари, които сте искали да притежавате. Добре е да се отнасяте с добрина към себе си понякога.

Постоянно се чувствате подтиснати и нямате мотивация
Изгубили сте вяра в живота и няма нищо, което да ви мотивира да продължите напред. Да, животът може да бъде наистина суров на моменти, но след края на бурята имаме красива сутрин, ухаеща на свежи цветя и мокра земя. Просто имайте вяра. Ако нещата не се развиват достатъчно добре за вас, не се насилвайте. Почивайте и трупайте енергия. Мислете позитивно.

Не може да спите
Нощите са по-трудни от обикновено. Не спите добре, независимо колко сте уморени. Това е заради стреса, през който преминавате. Спокойният нощен сън е от съществено значение. Медитирайте, преди да си легнете. Имайте положителни мисли преди сън. Нужни са ви поне 6-8 часа качествен сън, за да се чувствате добре, психически и физически.

Усещате гадене и летаргия
Летаргичното усещане, чувството за гадене и виене на свят са признаци, че имате нужда от почивка и това трябва да бъде вашият основен приоритет. Тези неща се случват, защото сте толкова стресирани, че тялото ви не може да го понася повече.

Бягате от отговорности
Вече не желаете да поемате отговорности. Чувствате, че върху вас има огромно бреме и не може да го понасяте повече.
Добре е понякога да избягвате отговорностите, но това създава негативно въздействие, ако се практикува като дългосрочна основа. Прекалено големият стрес подтиква ума ви да се изключи и следователно сте склонни да избягвате отговорности. Направете почивка и се заредете отново с положителна енергия.

Чувствате се откъснати
Вече не се чувстваш привързан към никого или към нещо. Нищо не ви засяга достатъчно, за да се ангажирате с него. Не се чувствате добре или зле. Сякаш сте просто тяло без никакви емоции. Пуснете болката. Просто отстъпете и дайте време на себе си.

Изпитвате пристъпи на тревожност доста често
Притеснявате се излишно. Вие се тревожите за най-малките неща.
Да, това е болезнено. Не е нужно да поемате целия стрес. Просто не позволявайте на тези негативни мисли да ви създават проблеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X