Напишете дума/думи за търсене

Ето така ставаме модел за другите

Всеки от нас е модел за подражание на някой друг. Може да е нашето дете, детето на приятел, приятел или колега. Всеки влияе някому някога. И това е прекрасно, защото ние се стремим към по-добра формула за самите себе си.

Ако знаете, че някой ви гледа и следи, какво ще правите, как ще се държите?

1. Ще сте широкоскроени. Да, това е секси и всеки го свързва с онези хора, които имат криле да изживеят живота си по най-красивия начин. Няма да търсите обезателно двата лева, които ви дължат, ще прощавате дребните прегрешения, ще сте краен емпат за недостатъците на другите, ще прощавате, раздавате, обичате, окриляте.

2. Ще преминавате през живота с мъдрост. Тя не е характеристика на старостта единствено. Някои хора помъдряват на ранна възраст и това е най-великият начин да изживеят по-голямата част от живота си красиво, хармонично и с поглед напред. Не задълбавайте в нещата, не ровете в проблемите, не бъдете мнителни. Гледайте напред и гледайте голямата картинка. Само така сте вдъхновение за другите.

3. Ще действате неочаквано. Някой ви е наранил - наградете го. Някой ви е нагрубил - благодарете му. Някъде сте загубили - празнувайте. Има безброй начини да изненадате себе си и другите. Просто ги търсете в светлата половина на възможностите.

4. Ще си запазите наивността. За да имате чистота, нужна ви е наивност. За да имате любов, нужна ви е чистота. А какво по-важно от любовта?!

Колкото и пъти да ви разочароват, останете си детето, което вярва в чудеса. Не пускайте момичето, което очаква принцът на белия кон. Принц няма, коне - също, но вие все още може да сте героиня от приказка. Не се давайте на грубостта на опита.

5. Никой не може да пипа достойнството ви. Много неща може да се случат в живота ви. Дори може да сбъркате толкова, че да се чувствате смачкани и безпътни. Но никой и никога не може да ви отнеме достойнството. Ако искате да сте вдъхновение за самия себе си, знаете как да го браните. То ви е нужно, за да продължите с вдигната глава. Независимо по кой път. Независимо откъде ще намерите сили.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X