Напишете дума/думи за търсене

Лесен домашен обезмаслител чисти цял куп неща

Знаете ли, че обезмаслителят е почти универсален препарат и може да се използва за далеч повече неща от очевидните. Повечето хора го вадят, когато им се замърси печката или когато по тавата има мазнина, която трудно ще измият с обикновено веро. Всъщност обезмаслителят чисти невероятно и килими, дамаски, петна по дрехи, обувки.

Сигурно не знаете, че белите ви кецове ще си останат бели, както когато сте ги купили от магазина, ако редовно ги почиствате с обезмаслител. Друго предназначение на този препарат е застоялото тиксо и петната от тиксо по разни повърхности. Познато ви е колко неприятни следи остава тиксото, нали? Е, напръскайте с обезмаслител, изчакайте малко и забършете с кърпа или парцал.

Нещата на терасата и градината като пластмасови столове и маси, люлки и шезлонги също се почистват лесно с обезмаслител. И, разбира се, мястото, което има постоянно нужда от обезмаслител – абсорбаторът ви. Поне веднъж месечно го пръскайте с препарата и измивайте със суха или влажна кърпа. Това ще го почисти и удължи живота му.

Много хора обаче се обръщат вече към натуралните препарати и държат в почистването у дома също да са екосъобразни и да не товарят средата с тежки химикали. Затова днес ви представяме рецепта за домашен обезмаслител, който е ефективен, по-евтин и ухае добре.

Необходими продукти:

  • Нова бутилка за спрей от 800-900 мл
  • 1 чаша дестилиран бял оцет
  • 1 л. натурален течен сапун
  • 1 супена лъжица сода за хляб
  • Етерично масло (по избор)
  • Топла вода

Начин на приготвяне:

1. Пригответе бутилката: изплакнете бутилката със спрей с топла вода.

2. Направете сместа: смесете оцета в бутилката със спрей с 1 л. течен сапун и содата за хляб. Напълнете бутилката със спрей до горе с топла вода.

3. Добавете етеричното масло: ако желаете, добавете няколко капки етерично масло – така вашият препарат ще ухае добре и ще тушира силната миризма на оцета.

4. Разклатете енергично бутилката със спрей.

5. Почистване: за да го използвате, напръскайте сместа върху повърхността и след това избършете с чиста гъба – суха или влажна.

Бележки:

Този обезмаслител работи отлично, но ако имате твърде мазно и престояло петно, първо направете паста от сода за хляб с топла вода, нанесете я върху петното и оставете да изсъхне. След това почистете пастата и ползвайте обезмаслителя. Забършете с чиста кърпа или изплакнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X