Напишете дума/думи за търсене

Как да реагираме, ако хванем тийна по време на секс

А вие как бихте искали да реагира тийнът, ако ви „хване“ по време на секс? Ето така би трябвало да реагирате и вие. Не казвайте нищо и излезте от стаята. Ако случката се развива у вас, е най-добре да отидете да понапазарувате нещо в този момент. Ситуацията е достатъчно неловка за всички, няма нужда да се усложнява. Всички разговори ще се случат по-късно, ако изобщо се налагат.

Ако тийнът не е споделял с вас, че вече води полов живот, би трябвало след известно време да поговорите за най-важните неща: предпазните средства, защо са необходими и евентуално да обсъдите отношенията му/й с другия/ата. Ако партньорът му/й е прекалено малък или пък прекалено голям, е добре да говорите за възможните последствия от тази връзка. Не че ще ви дадат да се бъркате. Всичко трябва да бъде поднесено с такт и в приятелски разговор, както и с цялото разбиране на света, че може би младият човек е влюбен и изобщо не му се мисли за последствия.

След като хванете влюбените гълъбчета и се изнесете по бързата процедура, а сърцебиенето ви стихне, ще осъзнаете, че предстои следващият неловък момент – първата среща след това. Колкото по-естествено прочете тя, толкова по-добре. Ако имате да казвате нещо, не го правете с намеци в поведението си. Не се дръжте нацупено или пък насмешливо в никакъв случай. Само помолете за разговор в удобен момент.

Тийнът може да понечи да се оправдава. Нека каже каквото иска да казва – не го прекъсвайте, не избухвайте, не се карайте. Обсъдете нещата спокойно и поставете необходимите граници. Не е добре да му забранявате да води гаджето си у вас. Защото едва ли искате следващия път да отидат в някой хостел или пък да правят щуротии на обществени места. Нека обаче вашият син или дъщеря се погрижи повече за дискретността. Няма нужда тези неща да се случват, когато вие или малката му/й сестричка сте у дома.

И най-вече престанете да гледате на сина или дъщеря си като на малко дете. Рано или късно ще започне да води полов живот и ако вие се държите достатъчно адекватно и приятелски, може да имате късмета да ви послуша за най-важните неща по тази тема.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X