Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем миризмата от урина на кучето или котката

Едва ли има стопанин на куче или котка, който да не е страдал от този проблем – животното пишка някъде вкъщи и след това мястото дълго време не може да се отмирише.

Котките, разбира се, обикновено са обучени да използват тоалетната си, но и при тях се случва да се изпуснат не където трябва.
Основният проблем със случайно напишканите места е, че след като го направят, задържащата се миризма ги насърчава да пишкат там отново и отново, защото считат тази зона за тяхното „място“. По-лошото е, че колкото повече уринират на едно и също място, толкова по-силна става миризмата. Колкото се може по-рано се отървете от нея.

Избягвайте почистване с амоняк

Много хора правят тази грешка, защото домакинският амоняк често се използва за почистване на повърхности и неутрализиране на миризмите в къщата. Това, което те не осъзнават, е, че въпреки че урината съдържа малко количество амоняк, концентрираната миризма, която излъчва, е доста силна. Следователно използването на амоняк в опит за почистване и премахване на миризмата на урина от пода ви само ще влоши миризмата. Всъщност по-силната миризма на амоняк също може да привлече вашите домашни любимци в района и да ги насърчи да уринират там. Други домакински продукти като водороден пероксид, оцет и сода за хляб също често се използват за почистване на петна от домашни любимци, но те не са много ефективни при премахването на миризмата на урина от килима и плочките. С тях може да почистите на втори етап.

Предварителна обработка за премахване на миризмата на урина

Причината, поради която много почистващи разтвори не се справят с неприятната миризма, е, че те я прикриват, а не я премахват. Това означава, че когато ароматът им изчезне, миризмата на урина се връща, а понякога и с отмъщение. Тези временни решения може да са достатъчни, ако бързате да скриете внезапната миризма на урина от домашен любимец, ако имате гости, да речем. Но в крайна сметка ще трябва да се справите с истинския проблем. Както за подови плочки, така и за мокети, се препоръчва предварителна обработка с почистващ продукт на базата на ензими. Ензимите атакуват бактериите и амоняка в урината, за да убият миризмата, те не я покриват временно. Всъщност тези почистващи продукти се препоръчват и за премахване на петна от килими, особено ако са на протеинова основа, тъй като ензимите ги изяждат.

Как да се сдобиете с препарат с ензими? Напишете в търсачката „Почистващи препарати с ензими“ и си изберете според бюджета. На пазара има най-обикновени такива, просто вие не знаете, че съдържат ензими.

Следвайте стъпките по-долу, за да неутрализирате миризмата на урина върху килими и плочки с почистващ продукт на основата на ензими:

  • За прясна локвичка попийте колкото се може повече влага от пода с помощта на хартиени салфетки.
  • Нанесете ензимния почистващ препарат върху засегнатата област. С хартиени салфетки попийте мястото и го оставете да изсъхне.
  • След като изсъхне, наблюдавайте миризмата и повторете, ако е необходимо.

За килими

  • Ако имате екстрактор (перяща прахосмущачка) за килими, това е много ефективно, тъй като той ще изсмуче мръсната вода, помагайки да се премахнат следите от урина, които може да причинят миризмата. Имайте предвид, че тази предварителна обработка се препоръчва за мокри (от урина) или сухи настилки.

  • Дезодорирайте, след като изчистите пода си от миризмата на домашните любимци.
  • Преди да приложите друг почистващ разтвор на вашия килим или плочки, за да му придадете приятна миризма, проверете дали е изчезнала миризмата на урина.
  • Смесете равни части студена (или стайна температура) вода и дестилиран бял оцет; наситете мястото с разтвора и го оставете поне 20 минути. През това време може да се изпари част от почистващия разтвор, но това е добре. В края на тези 20 минути нанесете още от водно-оцетния разтвор и го попийте с помощта на хартиени кърпи за килими и кърпа за подови плочки. Това ще помогне веднъж завинаги да неутрализирате миризмата на миризма, преди да приложите ароматизиран почистващ продукт.

    Вижте какво казва цветът на човешката урина за здравето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X