Напишете дума/думи за търсене

Как сухожилията удължават живота

За да сте сигурни, че ще имате здравословен и дълъг живот, е полезно да се грижите за сухожилията си. Те могат да се масажират и да се изпълняват специални упражнения, за да ги държат тонизирани. Лазенето може да помогне за предотвратяване на артрит, артрит на коляното и укрепва черния дроб и бъбреците.

Стресът, замърсяването и неправилното хранене водят до развитието на привидно несвързани заболявания. Редица здравословни състояния обаче произтичат от здравето на сухожилията и дългият живот идва от грижата за тях.

"Земна вена" - това е името на сухожилието на стъпалото. Ако се стимулира, е възможно да се излекуват чернодробни заболявания, дисфункция на простатата, импотентност, нарушения на съня, мозъчно-съдови усложнения и детска хиперактивност.

Как да намерим „земната вена“?
Сложете стъпалото на единия крак върху бедрото на другия, обърнете го към вас, опънете пръстите навън - на стъпалото ще се появи твърдо сухожилие, което се усеща с пръсти.

За да се върне енергията на черния дроб, препоръчително е внимателно да се натисне и масажира „земната вена“. Колкото по-избухливи сте, толкова по-стегнато ще е това сухожилие. Ако го натиснете с палец, имате усещането, че докосвате струната. Сухожилието се простира от основата на палеца до основата на петата, по-близо до вътрешната страна на стъпалото.

Ако е неудобно да кръстосате крака и да масажирате сухожилията с пръсти, може да направите това с масажор.

Под коленете сухожилията често са прекалено напрегнати. И е важно да почукате тази област с юмруче, за да отпуснете сухожилията.

Пълзенето на колене също ще бъде от полза. Отначало на мека повърхност и с течение на времето може да преминете към твърда. Пълзенето помага да се избегне артрит, артрит на коляното, укрепва черния дроб и бъбреците.

Ако има систематични крампи и мускулни спазми, дисбаланс при ходене, изтръпване на ръцете или краката, истерия, световъртеж, депресивни състояния - това са симптоми, че е полезно да започнете да работите с сухожилията, като паралелно поддържате черния дроб в добро състояние.

Гимнастика на сухожилията

"Гущер"

Направете напад с дясното коляно напред. Пуснете лявото коляно към пода, дръжте ръцете пуснати около тялото. Фиксирайте позицията за 5 вдишвания, след което я изпълнете с другия крак.

"Пеперуда"

Седнете на пода, сгънете двете колена, съберете петите заедно. С помощта на ръцете си отворете краката като книга, като оказвате натиск върху коленете и бедрата. Отпуснете раменете си, погледнете пред себе си, изправете гърба. Внимателно се наведете напред. Фиксирайте позата за 5 вдишвания, плавно изпънете краката.

"Гълъб"

Седнете на пода, изпънете десния крак, огънете левия в коляното. Гърбът е изправен. Наклонете тялото напред, спуснете ръцете отстрани. Може да седнете със сгънато коляно, ако е трудно да се наведете. Фиксирайте позицията за 5 вдишвания, сменете краката.

За какво сигнализират болките в ставите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X