Напишете дума/думи за търсене

Сигналите на Вселената - как да ги чуваме и разпознаваме

Всеки човек има проблеми, но често те идват с причина, от нищото.

В повечето случаи те се случват според определени модели.
На какво се опитва да ни научи Вселената и как да чуем нейните предупредителни звуци?

Вселената общува с всеки от нас, използвайки различни методи. Един от тях е моделът на трите разговора. Ако даден човек започне да греши, тръгне по неправилен път, тогава започват да звучат алармени сигнали, които се опитват да го предупредят за опасността от направения избор.

Обикновено се получават тези три сигнала:

1. „разговор” - слаб, който обикновено се игнорира, възниква малка неприятност;
2. „обаждане” - звучи по-ясно, по-сериозни проблеми падат върху главата на човека.
3. „мощен тътен” - това са вече много сериозни проблеми, болести или неприятности, вече е невъзможно да не видите, че не сте на прав път.

Предупредителни сигнали

Всеки човек има свои собствени слабости и зависимости, с помощта на които е по-лесно да Вселената да достигне предупредително до него. За майките това са техните деца, мъжете страдат повече от неприятности и загуби в бизнеса, парични проблеми, любителите на животните, ще страдат от болестта на домашните си любимци.

Обикновено даденият индивид започва да разбира какво не е наред, ако възникнат редица проблеми.

Честото заболяване на дете обикновено показва проблеми и конфликти между родителите. Например майката постоянно се чувства уморена и се обижда на бащата, че не обръща достатъчно внимание на семейните и домакинските задължения.

Ако човек работи прекалено много, тогава понякога болестта е единственият начин да му покажете, че е време за почивка. Следователно той периодично ще се разболява, докато си позволи дълга, пълноценна почивка.

Човек, който е пристрастен към материални ресурси, реши да управлява неправилно финансите, заблуди някого, изиграе някого, за да спечели дивиденти за себе си - ще преживее финансови загуби, малки, но неприятни.

Мотивационни сигнали

Това са по-трудните проблеми и ситуации, които се случват, за да ви извадят от обичайната зона на комфорт.

Новата врата може да се отвори само когато старата е затворена. Ако неочаквано сте съкратени по време на работа, тогава по-често това е сигнал, че не работите това, което е правилно за вас. Трябва да се чувствате свободни и да разберете какво наистина искате да правите. Ако приемете случилото се с благодарност, ще намерите нов бизнес, който ще бъде по-удовлетворяващ. Но ако търсите подобна работа, ще преминете през кръг от нови проблеми.

В света на връзките това се случва през цялото време - срещате се с някого, започвате романтични отношения и след това се разделяте, по-често не по ваша инициатива. И така - отново и отново. Искате искрена връзка, но постоянно избирайте някого, с когото е невъзможно да я имате. В такава ситуация и двамата страдате, но често желанието да запазиш семейството, а не да променяш навиците е по-силно. Тогава Вселената го прави вместо теб.

Какво ще последва тези сигнали

Ако не обърнете внимание на първите три предупреждения, те започват да се повтарят, само че на по-високо ниво.

Например първите три сигнала за проблеми с парите ще бъдат:

Ако не сте забелязали предупрежденията на Вселената, финансите, които ви интересуват, ще бъдете върнати и подарени.
Ще направите покупка на много по-висока цена от реалната.
Ще загубите пари.

Ако не сте направили правилния извод от ситуацията, след известно време започват следващите три - колата ще се повреди, ще изтеглите заем за ремонт или за друг спешен случай. И така може да продължи до безкрайност.

Как да разпознавате сигналите?

Основната грешка на човек е, че той възприема проблема като самостоятелен и започва да го отстранява, вместо да разбере какво го е причинило.

Ако загуби работата си - спешно започва търсене на подобна;
Ако се разболее - прибягва до лекарства;
Ако любимият си тръгне - мисли как да си го върне;
Ако загуби пари – се стреми да печели повече.

Как трябва да продължите?

1. Необходимо е да осъзнаете, че вашият проблем е сигнал 

Вие правите едно и също, попаднали сте в омагьосан кръг. Дори да осъзнаете редовността на случващото се, всички усилия се изразходват не за да се разбере причината, а за да се коригират нейните последици. Спрете и помислете.

2. Благодарете на висшите сили за тези сигнали

Дори и да не разбирате какво се опитват да ви кажат с тези сигнали, благодарете на по-висшите сили, че не са безразлични към вас и изпращат сигнали, които да ви предупреждават за нещо.

3. Останете на пауза и се опитайте да разберете какво правите погрешно

Помислете какво може да каже ситуацията, която се е случила, какви думи или действия са ви довели до това място. Поискайте този сигнал да бъде декодиран по по-ясен за вас начин.

4. Спомнете си какво се е случило преди

Помислете каква ситуация предшества сигнала, какво ви притеснява, какъв е дискомфортът, който изпитвате. Може би някои сигнали са се случвали и преди, но не сте им обърнали внимание. Опитайте се да идентифицирате общ модел.

5. Осъзнайте как вашите действия ще помогнат за прекъсване на веригата от проблеми

Опитайте се да промените отношението си към ситуацията и погледнете от друга гледна точка. Да речем, някаква ситуация дава разбиране, че се опитвате твърде много да контролирате всичко в семейството си, да му дадете цялата си енергия, което ви кара да страдате и да се ядосвате от това. Опитайте се да се освободите от контрола, дайте повече свобода на семейството си и отделете малко време за себе си. Може да се срещнете с приятел, да прочетете интересна книга или да се отдадете на любимото си хоби.

Ако редовно губите пари - може би правите грешни разходи. Опитайте се да откриете причината за събитията, да прекъснете веригата им и да действате по - в противен случай Вселената ще спре да ви сигнализира.

Защо не се изпълняват желанията ни?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X