Напишете дума/думи за търсене

Самодиагностика - 6 бързи теста за идентифициране на здравословни проблеми

Хората обикновено не тръпнат от доволство, когато трябва да посетят клиники. Кръвни тестове, изследвания на урина и други (по-сложни) диагностики изискват време, усилия и пари.

Как може да се открие дефицит на важни вещества в организма почти моментално, без да се ходи на лекар или в лаборатория?

Предлагаме селекция от прости, но достоверни тестове за самодиагностика, които всеки може да направи у дома. За това не е необходимо специално оборудване.
За да направите това, имате нужда от йоден разтвор, кислородна вода, сок от цвекло.

Тест за дефицит на селен

Дефицитът на минерал като селен е много лесен за установяване у дома. За целта ви е необходим водороден прекис, известен още като кислородна вода. Тестът трябва да се извърши на чисти и сухи пръсти (измийте ръцете си и направете теста след десет минути). Нанесете 3% разтвор водороден прекис върху възглавничките на три пръста. Ако тялото ви е достатъчно снабдено със селен, кожата няма да побелее. При наличие на селен в долната граница на нормата, ще се появят разпръснати малки белезникави петна. При очевиден дефицит на селен избелелите участъци по кожата ще се слеят и ще са широко разпространени. ?

Тест за йоден дефицит

Вземете 5% йоден разтвор. Сложете върху памучен тампон и начертайте квадрат 3Х3 сантиметра и го запълнете. За да направите това, може да изберете вътрешната част на китката, коремната област, вътрешната повърхност на бедрото, вътрешната област на предмишницата. Оставете течността да изсъхне.
Не мийте участъка 24 часа. Ако след определен период от време престане да се забелязва, имате недостиг на микроелемента йод. Липсата на този минерал го прави бързо абсорбиращ се в кожата.

Симптоми на недостиг на желязо

Ако подредим признаците на дефицит на желязо от най-типичния до най-малко типичния, тогава резултатът ще бъде следният:

- суха кожа;
- крехкост на ноктите;
- промяна в конфигурацията на ноктите, кръстосана ивица на повърхността им;
- цъфнали краища на косата, бавен растеж;
- постоянна умора, летаргия, сънливост;
- бледност на кожата

Симптоми на недостиг на калций

- крампи в долните крайници, изтръпване на ръцете и краката;
- кариес;
- чупливи нокти;
- нарушения на съня;
- патология на стойката;
- увреждане на паметта

Нормален тест за стомашна киселина

Изпийте сок от сурово цвекло преди хранене (ще са необходими 50-100 мл). Цвеклото съдържа бета цианини. При оптималното рН на киселината в човешкия стомах тези съединения се разграждат. Ако нивото на киселина е недостатъчно, бета цианините не се унищожават и тогава урината и екскрементите ще бъдат оцветени в червено.

Общ тест за дехидратация ?

Дехидратацията или критичният дефицит на влага в организма е опасно явление. Може да определите дефицита на вода като леко притиснете кожата в горната част на ръката. Ако всичко е наред, кожата много бързо се връща в нормалното си положение (няма дефицит на вода). При дехидратация гънката се вижда за няколко секунди.

Тялото е интелигентна машина и в случай на липса на необходими вещества, ни подава тревожни сигнали. Ето защо не трябва да пренебрегвате симптомите, които са се появили за известно време и е важно да предприемете действия.
Най-добрият вариант за попълване на недостига на ценни минерали и витамини е да се преразгледа диетата. Балансираното хранене, като се вземе предвид комбинацията от много важни компоненти, може да реши проблема с недостига в организма на редица вещества.

Също така решение на проблема може да бъде приемът на биологични добавки и витамини. Наблюдавайте здравето си, обръщайте внимание на състоянието на телесните системи и се грижете за себе си.

4 начина, с които стомахът и червата работят като по часовник

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X