Напишете дума/думи за търсене

Вълшебна лечебна смес от баба Ванга

Баба Ванга е помагала на много хора, при това не само със своите свръхспособности да вижда в необозримото, но и със знанията си на билкар и знахар. При нея са идвали хора с неизлечими заболявания и тя е успявала да спаси мнозина.

В годините са се запазили много от нейните съвети и рецепти, а тази, която ви предлагаме днес, е особено актуална. Баба Ванга я е давала при астма и алергии, но с времето хората са установили, че лечебната смес помага при вирусни и респираторни заболявания, както и след боледуване за укрепване на организма.

На фона на необходимостта да сме по-здрави и силни отвсякога една подобна добавка към ежедневното ни меню е силно препоръчителна.

Имайте предвид, че след като престои в мед, чесънът придобива съвсем друг вкус. Той се омекотява и след време става с карамелен аромат, така че не се плашете да го консумирате дори преди работа или среща.

За лимоните знаете, че не се препоръчва да се консумират заедно с корите. Ако не може да купите биолимони, накиснете тези, които имате, във вода със сода и ги оставете така поне няколко часа. След това ги изплакнете хубаво.

За да смелите продуктите, най-добре използвайте чопър или подобен уред, а ако не разполагате с такъв, ги нарежете на много ситни парченца.

Медът ви трябва да е истински, без примеси.

Необходими продукти:
10 лимона
10 глави чесън
1 кг мед

Начин на приготвяне:
1. Нарежете лимоните заедно с корите или ги пюрирайте с чопър.
2. Обелете чесъна и го пресовайте.
3. Смесете лимоните, чесъна и меда и ги налейте в голям буркан.
4. Оставете сместта да престои 10 дни на тъмно.

Когато лечебната смес е готова, взимайте по 1-3 с.л. на ден, най-добре на гладно. Може и между храненията или след това.

Ако го взимате 1 месец, починете 10 дни и след това – отново.

Вижте как се прави квас от цвекло

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X