Напишете дума/думи за търсене

Опасността от скритата захар в организма

Захарният диабет тип 2 е сложно метаболитно заболяване, което води до затлъстяване. Основното средство за борба с болестта е инсулинът, въпреки че той не ни отървава от излишната захар в организма.
В резултат на това през годините захарта се натрупва в тялото. Това води до инфаркти, инсулти, бъбречни заболявания, слепота и хранителни инфекции. Как може да се избавим от излишната захар в организма и каква е заплахата от такова натрупване на захар в организма на пациент с диабет?

Инсулинът работи по този начин - той приема захар в кръвта и я изпраща в черния дроб. Какво прави черният дроб? Той превръща захарта в мазнина. В резултат на това човекът напълнява, а захарта се разпределя в тялото. С течение на времето организмът се пълни със захар. Тя се освобождава в кръвта, човек използва голяма доза инсулин и зарежда тялото със захар. След около 10-15 години всички вътрешни органи по същество започват да гният. Цялото тяло бавно, но сигурно ще се разложи. Следователно се появяват инфаркти, инсулти, бъбречни заболявания, слепота, хранителни инфекции. Това е така, защото в тъканите има твърде много захар.

В същото време, ако изследвате кръвта, може да се изненадате колко е чиста. Тъй като инсулинът се използва за прикриване на истинския проблем с излишната захар. С две думи, премахва захарта от „видно“ място на друго, където не се вижда.

Процесът може да се сравни с това - вместо да изхвърляте боклука от дома си, започвате да го подреждате под мивката. И когато не остане повече място, започвате да го съхранявате в спалнята и тоалетната. И тогава си казвате: "Колко чиста е кухнята ми!", но вече цялата ви къща започва да мирише. Нещо подобно е с излишната захар в организма.

Как да се отървем от излишната захар в организма?

Това е хранителен проблем, който може да преодолеете, ако правите само две неща:
• Блокирайте пътя към захарта, което може да се постигне с диета с ниско съдържание на въглехидрати
• Изгорете цялата захар

Интермитентното гладуване, известно още като фастинг, е най-подходящо за това. И физически упражнения.
Ситуацията може да бъде обърната и диабетът не е нелечим. За това не са ви нужни лекарства, операции, сложни процедури. Всеки може да го направи сам, безплатно, започвайки буквално от днес.
Това дава на хората силата да контролират диабет тип 2, който е метаболитно заболяване, което води до затлъстяване.

4 вида периодично гладуване - как да отслабнем за рекордно време

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X