Напишете дума/думи за търсене

Чаша топла вода на гладно - 10 невероятни неща, които се случват с тялото

Всеки знае за ползите от водата и че тя трябва да се пие ежедневно по много, за да се поддържат жизнените функции на тялото. Много хора предпочитат да пият чаша студена вода на гладно, но не всеки знае, че топлата вода е много по-здравословна.
Източните лечители твърдят, че именно топлата вода не само подобрява здравето, подмладява тялото, а също и удължава живота.
Защо е полезно да започнете сутринта с чаша вода с температура 40-45 градуса?

1. Чиста кожа и красива коса

Пиейки чаша топла вода всяка сутрин, след известно време ще забележите как кожата на лицето ви е станала гладка, акнето и мазният блясък са изчезнали, а косата ви е станала по-мека и плътна. Водата помага за прочистване на организма от токсини и възстановяване на витаминния баланс.

2. Нормално тегло

Ако страдате от излишни килограми, то топлата вода на гладно е вашето спасение. Не е нужно да прибягвате до никакви диети, водата нормализира метаболитните процеси, работата на червата и стомаха, а също така облекчава желанието за нежелана храна, след което тялото ще започне да се освобождава от излишните мазнини. Пиенето на топла вода сутрин ще ви позволи да забравите за проблеми като подуване на корема и киселини. За да засилите ефекта, може да добавите няколко капки лимонов сок към чашата.

3. Премахва токсините
Топлата вода помага за детоксикация на тялото. След като я изпиете, започва интензивен процес на изпотяване, като по този начин тялото се прочиства от токсини.

4. Нормализира функцията на червата
Ако страдате от запек, диария или често подуване на корема, тогава определено трябва да започвате деня си с чаша топла вода.

5. Отървава от кашлица
Имате ли силна и продължителна кашлица? Третирайте с топла вода, вместо с търговски налични сиропи, които имат редица странични ефекти.

6. Подмладява
Благодарение на ежедневната консумация на топла вода състоянието на кожата се подобрява значително - черните точки и бръчките изчезват, порите се почистват, кожата става гладка и еластична. Това е ефективен метод за борба със старостта.

7. Премахва болката
Имате ли често болки в мускулите и ставите? В такъв случай задължително включете в ежедневната си рутина топлата вода. Тя ще помогне за облекчаване на напрежението и облекчаване на болката във всяка част на тялото.

8. Подобрява кръвообращението
Когато топлата вода попадне в тялото, кръвта започва да циркулира по-бързо и за по-голям ефект трябва да се добави малко лимонов сок.

9. Ускорява метаболитните процеси

Многобройни проучвания показват, че ежедневната консумация на топла вода увеличава метаболизма с 30%. Ефектът се засилва от лимонов сок и джинджифил, които могат да се добавят към нея. Тази напитка може да се пие по всяко време на деня.

10. Укрепва имунната система
Топлата вода в комбинация с мед, джинджифил и лимонов сок дава невероятни резултати. Пиейки такава напитка на гладно, ще забравите за болестите.
Трябва да пиете вода сутрин бавно, на малки глътки и е по-добре да закусите не по-рано от 20 минути по-късно.

Топлата вода е източникът на здраве и дълголетие, наистина върши чудеса!

Прочистване на дебелото черво от токсини с тази лесна рецепта

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X