Напишете дума/думи за търсене

3 начина да скапете една връзка

Всички сме гледали „Как да разкажеш гаджето за 10 дни“ и сме наясно с методите. И въпреки това често сме сценаристи на същия филм, само че за собствения си живот и собствената си връзка. А най-безумното е, че го правим несъзнателно. Не искаме да трошим сърца, не искаме да разбиваме и своето, нямаме никакво намерение да късаме с човека до нас, и въпреки това стремглаво го осъществяваме. И понякога дори сме зверски добри в това.

Ревност

Дори да си мислите, че имате повод за това, ревността никога не е добра идея. Ако имате повод да проявявяте ревност, бъдете мъдри и се откажете от типичните й проявления. Постъпете умно и отидете в другата крайност – дайте пълна свобода на партньора си, покажете му, че нямате проблем да флиртува, да кривне дори... просто трябва да е наясно, че ако нещата излязат от контрол, вие ще си тръгнете. Без заплахи, без сцени, без викове от ревност – просто предупредете, че не ревнувате, но пък си отивате лесно и завинаги. Тук старата приказка, че което е ваше, ще се върне, е много вярна. По-добре се осланявайте на нея, отколкото да правите сцени на ревност и така да съсипете всичко напълно сигурно.

Обвинения

Когато сме влюбени, другият е перфектен, никога не е виновен, а ако е, ние лесно прощаваме. Това рязко се променя, когато вече не хвърчат пеперуди под лъжичката. И е добре да сме подготвени именно за този период. Тогава, без да се усетим, започваме да обвиняваме партньора си. Ако е направил нещо, защо го е направил, ако не го е направил, отново защо. Сякаш всички онези моменти, в които сляпо сме го виждали като перфектно полубожество, сега трябва да бъдат компенсирани. И както казахме, ние дори не се усещаме, а никоя връзка не издържа на постоянни обвинения. Ако имате претенции към партньора си за нещо, изговорете ги. Обяснете как се чувствате, бъдете искрени и сериозни. Ако той може да промени поведението си, чудесно, ако не може, намерете начин да се пригодите. Ако не намерите начин да се пригодите, трябва да сте готови да отговорите на въпроса кое е по-важно за вас – вашата връзка или този „проблем“, който явно ще е труден за решаване.

Игнориране

След обвиненията често идва игнорирането. Когато човекът отсреща не може да ни угоди, на нас ни писва и започваме да му показваме, че не ни пука за него, че не го забелязваме. Игнориране може да се случи и по други поводи. Понякога напълно несъзнателно – просто не усещаме, че едва забелязваме другия или пък пренебрегваме неговото мнение, неговите нужди, неговите желания. Ако другият е търпелив и толерантен, може да ни се размине. Може да мине много време, но рано или късно това игнориране ще вледени дотолкова връзката, че нищо повече няма да може да я спаси.

7 потенциални признака на бъдещата раздяла

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X