Напишете дума/думи за търсене

Повтаряйте си това, за да сте по-доволни от себе си

Личното ви развитие зависи най-вече от нас, фокуса ни и от това, което сме решили да направим, за да постигнем целите си. То е от ключово значение за изграждането на живота ни въз основа на това кой искаме да бъдем и къде искаме да отидем.

Въпреки това определени пътища могат да бъдат трудни за следване. Понякога може да ни е трудно да се справим и да ни се прииска да се откажем.

Поради тази причина работата върху нашето лично развитие може да бъде най-добрият подарък за нас. Това е и най-големият източник на удовлетворение. Положителен начин за постигането му е използването на мантри.

Мантрите за личностно развитие са думи или фрази, които повтаряме като молитви. Те са санскритски думи и звуци, които имат психологическа или духовна сила.
Мантрите се използват в областта на медитацията и помагат по прост и ефективен начин. Те също се използват като метод за подпомагане на концентрацията или работа по различни аспекти на личностното развитие.

Какво представляват личните мантри?
Някои думи или поговорки са идеално свързани с нас. Когато ги четем, имаме чувството, че са написани за нас, защото отразяват толкова много от нашите ценности и желания.

Някои хора ги татуират върху телата си или купуват тениски и декоративни предмети с тях. В този смисъл работи и психологията. Всъщност това ни помага да открием мантрите, които могат да ни покажат пътя към постигането на мечтите ни.

Всички сме склонни да избираме собствените си мантри по несъзнателен начин, въз основа на мотивацията, която те предават на нас. Това може да е просто една дума или изречение. Най-важното е, че това означава нещо за нас.

Създайте свои собствени мантри
Всички имаме цели. Въпреки това след известно време някои от нас се отказват по средата на постигането им. Ако това се случи, се чувстваме потиснати и сме склонни да се приютим в зоната си на комфорт, където всичко е по-просто.

Дори ако трудностите ни се сторят непреодолими, трябва да се опитаме да продължим напред. Не бива да се предаваме и да се поддаваме на апатия.

Ключът е да се поддържа първоначалният импулс за материализиране на мечтите ни. За това може да ни помогне списък с лични мантри.


Ето няколко съвета за създаване на собствени мантри:

• Влюбвайте се в целите си, така че не е нужно да се поддавате на външен натиск;
• Не се затрупвайте с трудни задачи;
• Когато плановете ви се провалят и не може да видите изход, запазете спокойствие. Не експлодирайте. Това няма да ви помогне да постигнете целите си. Освен това си дайте време да ги постигнете;
• Научете се да обичате и да приемате себе си такива, каквито сте Стремете се всеки ден да бъдете по-добрата версия на себе си;
• Търсете хармония и желание да живеете;
• Винаги дръжте списъка си с мантри на видимо място;
• Отделете определен период от време за всяка задача. Това ще ви накара да се почувствате по-сигурни, спокойни и по-фокусирани. Ще имате и повече време, което да отделите на себе си;

Научаването да се свързвате със себе си, ви позволява да решите кой искате да бъдете и къде искате да отидете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X