Напишете дума/думи за търсене

3 начина да направим менструацията по-малко болезнена

Има жени, които са късметлийки, и ако не е приложението, което да им напомни, че в конкретен ден ще се радват на повика от майката природа, дори няма да разберат, че за пореден път менструацията им е напомнила за себе си. Има и такова обаче, които дават мило и драго да преминат през този период от месеца с по-малко болки. Предлагаме ви 3 начина, които ще облекчат физически ви дискомфорт.

1. Яжте правилните храни
Крампите не са задължителна част от менструацията и могат да бъдат признак на недостиг на магнезий. Като цяло най-добрите източници на този елемент са бобовите растения, ядките и семената.
Ако редовно получавате крампи, добавете към диетата си повече тъмни, листни зеленчуци, боб и бобови растения.

2. Обърнете специално внимание на кожата си
Освен ако не сте благословени с безупречен тен, кожата ви вероятно се побърква около менструацията поради всички променящи се нива на хормоните. Бъдете изключително бдителни с вашата рутинна грижа за кожата, за да изпреварвате всякакви кожни пробиви. Последното нещо, от което се нуждаете, когато и без това се чувствате скапано, е масивна (предотвратима) пъпка на челото ви.

3. Познайте тялото си
Познавате тялото си по-добре от всеки друг и цикълът ви може да ви подскаже много неща, стига да го слушате. Дори целият свят да ви казва, че една тренировка ще накара крампите да бъдат по-малко болезнени, ако наистина не ви се иска да ходите до фитнеса, не го правете. Вярвайте на това, което ви казва интуицията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X