Напишете дума/думи за търсене

Причини да не изхвърляме старите калъфки за възглавници

За разлика от чорапите калъфките за възглавници трудно се губят, но и те не са спасени от самотната и тъжна участ на остарелите и непотребни вещи.

Ако извикаме на помощ въображението си, може да се окаже, че има втори живот за тях в домакинството. Не хвърляйте старите калъфки за възглавници. Дайте им втори шанс.

Чанти за пералнята

Ако искате да запазите деликатните чорапогащници, фините шалове и ефирните сутиени, най-добре ги сложете в стара калъфка за възглавница по време на пране. Детските плюшени играчки също може да се сложат в калъфка.

Калъф за дрехи

Вместо да използвате пластмасови или винилови калъфи за дрехи, покрийте любимите си рокли с калъфка за възглавница. Така ще ги предпазите от прах, миризми и от влиянието на светлината.

Легло за домашния любимец

Покрийте леглото на домашния любимец със стара калъфка, за да може по-лесно да чистите космите след това. Може да я напълните с дунапрен и да направите матрак за котката си, ако не ви се дават пари за купешки креват. Може да я използвате и като одеяло.

Опаковка

Чупливите предмети може да се съхраняват или опаковат в калъфки за възглавници вместо във вестници или найлонови пликчета с балончета. Порцелановите и стъклени изделия може да бъдат внимателно обвити в калъфки при преместване. Да не говорим, че така пазите и околната среда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X