Напишете дума/думи за търсене

Най-ефективните бабини илачи срещу кашлица и бронхит

Народната медицина познава многобройни начини да си помогнем, когато имаме проблеми с кашлица, бронхит и изобщо с проблеми с дихателната система и белите дробове. 

Преди да прочетете събраните от нас бабини рецепти, имайте предвид, че най-важно е да бъдете прегледани от лекар и да следвате неговите указания. Тези илачи са само за подпомагане на вашето състояние.

Желаем ви много здраве!

1. Билки, с които да си правите чай по няколко пъти на ден

Коренът от женско биле има противовъзпалителни и обезболяващи свойства. Той успокоява възпалението на дихателните пътища и гърлото, но не само. Това изключително растение засилва доставката на кислород към клетките на тялото и омекотява клетъчните мембрани, покриващи повърхността на гърлото и белите дробове.

Подбелът е известен от хиляди години със способността си да измества слузта от белите дробове и бронхите, като същевременно успокоява лигавицата.

Мащерката е мощна в борбата срещу натрупването на слуз в гърдите заради етеричните си масла, които имат противогъбични, антибиотични и антисептични свойства. 

Риганът има противовъзпалителен и отхрачващ ефект. Той спомага за изчистването на дихателните пътища, като улеснява премахването на храчките и токсините.

Лобелията е мощна билка, която успокоява и има способността да отпуска гладката мускулатура. По същия начин действат листата от живовляк, ментата, градинският чай.

2. Мед и зехтин

Смесете равни количества мед и чист зехтин екстра върджин и пийте по една лъжица от сместта три пъти дневно. Най-добре преди хранене.

3. Черна ряпа и мед

Вземете една черна ряпа и я измийте добре. След това с нож издълбайте сърцевината й, така че да стане като купичка. Напълнете с мед, но внимавайте да не е до горе, защото се отделя сок и ще прелее. Оставете на стайна температура за няколко часа или за една нощ. Възрастните да приемат по една супена лъжица до 4 пъти на ден. При деца дозата се намалява на половина (чаена лъжичка до 4 пъти на ден). Продължителност: от 7 до 14 дни. Добавяйте мед постоянно. 

4. Лапи с тесто, сол, мед и черен синап

Направете лапа от тесто, сол, мед и счукан черен сусам и я поставете от двете страни - на гърдите и на гърба, като избягвате областта на сърцето и гръбнака. Преди да поставите лапата, намажете с мас. Спете поне 4 нощи така, като сутрин може да измиете. 

5. Мляко, мед, жълтък и сода за хляб

Сварете 250 мл мляко и когато се поохлади, добавете по 1 суп.л. масло и 1 суп.л. мед, 1 жълтък и половин ч.л. сода за хляб. Пийте по малко от отварата 2-3 пъти на ден.

Още ефикасни домашни лекове срещу суха кашлица

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X