Напишете дума/думи за търсене

Какво означава да сънуваш приятели?

Сънищата остават голяма загадка за науката. Има аспекти в тях, които може да обясним, както и теории за това защо сънуваме, но много части от сънищата са все още много размити.

Тъй като нашата реалност се проектира върху нашите съновидения, съвсем естествено е приятелите да са част от нашите мечти. Ако имате един или двама, в които те са протагонисти, това със сигурност ще бъде случайно събитие, но не и ако е повтарящо се преживяване.

Шест тълкувания на сънуване на приятели
Експертите казват, че сънищата имат три възможни функции: решаване на проблеми, обработка на информация и консолидиране на егото. Една от теориите с най-голяма тежест е, че сънищата са един вид симулиран лагер за обучение. Тествате преживявания, които след това може да повторите в реалността или поне да се свържете с тях.
Представете си, че те са видеоигра, в която не може да умрете и в която придобивате повече опит, докато играете повече.

1. Символ на приятелство или съюз с човек
Това е преживяване, което символизира съюза, приятелството и другарството, което имаме със сънувания човек. В по-метафоричен смисъ, той представлява приятелството, присъстващо в живота ни, и стойността, която придаваме на него.

2. Отражение на качества, които трябва да усвоим
Сънуването на приятели може да означава определени качества, които бихте искали да въплътите.
Това е една от интерпретациите на сънуване за приятели, която има по-малък резонанс сред много хора. Много сънища се въртят около лични притеснения. Въз основа на тази предпоставка, може би в сънищата нашият приятел е символ на определени качества, които трябва да усвоим.

За да направим това, трябва да помислим какво точно прави тя или той по време на съня, какво е отношението им, какви са ценностите им и поведението им. Ако са мили, нежни, верни и уважаващи, тогава това символизира добродетелите, които трябва да приложим в реалността. Те може да са въплътени в специален човек в живота ви, за да може по-добре да го забележите и поправите в себе си.

3. Възстановяване на нагласите от детството
Много малко от нас имат привилегията да запазят приятелствата си от детството, защото докато порастваме, често ги надрастваме или създаваме нови приятели.

Най-общо казано, детските приятелства представляват следното:
• Забавление и креативност
• Нови преживявания и открития
• Спонтанност и безгрижие
• Липса на правила и наслада от живота

Да сънуваш приятели от детството е начин да се предупредиш, че се отдалечаваш от детската си страна – тази, която ни помага да видим живота през различни очи. Може би сме спрели да се забавляваме. Може да живеем с десетки ежедневни грижи. Може да сме обърнали гръб на креативността или да не сме забравили да бъдем спонтанни. Ако е така, този сън може да е знак, изпратен да ни напомни да върнем обратно детето в нас.

4. Знак, че пренебрегваме някои аспекти от живота си
Когато сънуваме изгубени или далечни приятели, това е метафора за нещо, което сме премахнали от живота си, въпреки че може да ни е от полза. Това може да е навик, ценност, отношение или, разбира се, физическо лице.

Също така е вероятно да е метафора за неща, които трябва да подобрим в живота си. В обратния ред на предишната интерпретация, ценностите и нагласите на нашите приятели може да са неща за нашата личност, които трябва да подобрим. Ако нашият приятел е неверен, неуважителен, груб или безразличен в съня, той може да е огледало на нас самите.

5. Знак за щастие и забавление
Когато мислим за нашите приятели, ние мислим за щастливи или забавни спомени. Следователно е вероятно да сънуваме приятел, който да отразява забавлението и щастието в реалния ни живот.

6. Знак за добри взаимоотношения с другите
Поддържането на приятелство изисква определени социални умения - комуникация, емпатия, уважение, креативност...
Нашият приятел е символ в съня, който показва, че сме усъвършенствали тези умения, което ни позволява да създаваме и поддържаме отношения с лекота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X