Напишете дума/думи за търсене

Оправянето на леглото сутрин може да е лошо за здравето

Знаете ли, че скрити сред чаршафите, някои малки наематели могат да ни разболеят и да причинят повече от един проблем?
Трябва да сме благодарни, че са толкова мънички, защото, когато са увеличени под микроскоп, изглеждат като истински чудовища. Разбира се, става дума за акарите.

Вашето легло е развъдник за тях. Температурата е повече от идеална, за да правят това, което им харесва най-много: да се размножават. Те обичат матраци, завивки, чаршафи, възглавници, а също и плюшени играчки. Въпреки факта, че не може да ги видите, те могат да ви създадат големи проблеми. Ако имате алергии или страдате от астма, положението ви може да се влоши значително, ако нямате навика да подновявате матрака си от време на време.

Дори и да нямате проблеми с алергии, присъствието на тези микроскопични същества може да ви причини дискомфорт като безпокойство, затруднено заспиване и нервност. Може и да спите лошо.

Температурата на леглото, влажността и потта ви създават перфектна среда за акари. Следователно не е добре да оправяте леглото си веднага щом станете, защото по този начин ви подобрявате условията им за оцеляване. Идеалното е да отворите прозорците и да пуснете свеж въздух в стаята за няколко часа, за да проветрите чаршафите и завивките. След това оправете леглото.

Според д-р Педро Охеда, комуникационен координатор на Испанското дружество по алергология и имунология, неоправеното легло не решава напълно проблема с акарите. Защото дори когато са мъртви, те продължават да причиняват проблеми с алергиите. Въпреки това все пак е препоръчително да оставите леглото си да се проветри за няколко часа.


Ползите
Може би оправянето на леглото е съществена част от ежедневието ви. Според психолози това говори нещо за вашата личност.

Разбира се, оставянето на леглото и спалнята ви подредени е добър начин да започнете деня и да управлявате правилно времето си.
Това е начин за предаване на определени насоки и задължения към най-малките членове на вашето домакинство. Оправянето на леглото им може да бъде първата стъпка към изпълнението на техните задължения извън дома.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X