Напишете дума/думи за търсене

Каква е правилната грижа за езика?

Езикът играе основна роля в извършването на много важни дейности като хранене и говорене. За да могат тези функции да се изпълняват безпроблемно, грижата за този орган е от съществено значение.

Ежедневното почистване на езика ви помага да го поддържате здрав. В противен случай натрупването на бактерии на повърхността му може да доведе до няколко проблема: лош дъх, промени във вкуса, промени в нормалната флора на устата, развитие на микоза или възпален език.

Съвети за поддържане на езика чист и здрав

• Хигиена на устната кухина: Чистенето на зъбите с конец и езика трябва да бъдат част от ежедневната ви хигиенна рутина. Това помага да се премахнат бактериите и остатъците от храна от устата.

• Използвайте скрапер за език:
Това е инструмент, който ви позволява да изстържете повърхността на езика и да премахнете остатъците, които се натрупват там. За да направите това, е необходимо да правите движенията отзад напред с лек натиск и да повторите няколко пъти. Ако не е възможно да се сдобиете с този инструмент, правете почистването с четката за зъби.

• Наблюдавайте езика: Изплезването на езика и проверката на външния му вид и чистота помага да се подобри хигиената и да се следи здравето му.

• Използвайте вода за уста с флуор в края на рутинната ви устна хигиена. Това помага да предпазите устата си от плака и осигурява свеж дъх.

• Посещение при зъболекаря на поне две години помагат да се провери дали всичко върви добре.

Почистването на езика е лесно и ще ви позволи да се погрижите за здравето си. Освен това ще може да разчитате на този орган да извършва ежедневните си дейности безпроблемно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X