Напишете дума/думи за търсене

Облекчаване на болките в ставите с лимонова кора и зехтин

Зехтинът екстра върджин е противовъзпалително средство и в комбинация с етерично масло от лимонова кора помага за облекчаване на болките в ставите.

Този дискомфорт обикновено показва, че хрущялът и връзките се износват или че има някакво нараняване.
Въпреки че често се лекува с болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства, има и някои естествени средства, които могат да ускорят облекчаването на болката в ставите без никакви странични ефекти.

Една от тях е смес от лимонова кора и зехтин - две съставки, които успокояват областта, в която изпитвате болка, и осигуряват облекчение за кратко време.

Когато приложите това лекарство, това ще ви помогне да подобрите кръвообращението, за да осигурите облекчаване на болките в ставите.


• Съставките са пълни с хранителни вещества, които намаляват възпалението, болката и сковаността.
• Лимоновата кора съдържа вещества като цитронела и феландрен - две етерични масла, които помагат за отпускане на мускулите и ставите, помагайки при всякакви затруднения в движението.
• Зехтинът екстра върджин съдържа антиоксиданти и омега-3 мастни киселини, добре известни със способността си да помагат при болезнени, възпалени тъкани.
• Заедно тези съставки подобряват процесите на клетъчно насищане с кислород, като същевременно оптимизират транспортирането на хранителни вещества до ставите - определящ фактор за предотвратяване на разграждането на хрущяла.
• Лекарството помага за стимулиране на лимфната система - ключов фактор за премахване на токсините, които играят роля в болката.
• Нанасянето му с масажиращи движения помага за изхвърлянето на задържаните течности и за предотвратява натрупването на пикочна киселина.

Как да направите това лекарство?
Тази терапия може да се използва превантивно за облекчаване на болки в ставите или за облекчаване на вече съществуваща болка.

• 1 чаша екстра върджин зехтин (200 г)
• кората на 2 лимона

Нарежете лимоновата кора на малки парчета и сложете в буркан. След това добавете зехтина, като внимавате да покрие напълно лимоновата кора. Затворете с капачка и съхранявайте на хладно и тъмно място за две седмици. Прецедете течността, за да отстраните парченцата от лимоновата кора.

Начин на употреба
Потопете марля в сместа и след това я нанесете върху засегнатата става. Покрийте с найлоново фолио и ако е възможно, с вълнен шал. Оставете маслото да подейства през нощта. Прилагайте всяка вечер, докато получите облекчение на болката. Като превантивно средство, правете компрес поне 3 пъти седмично.

Забележка
• Ако искате още по-релаксиращ ефект за облекчаване на болките в ставите, загрейте маслото, като поставите буркана в купа с гореща вода, преди да го нанесете. Но не забравяйте да проверите температурата, за да сте сигурни, че няма да изгори кожата ви.
• Може да го използвате за масаж на ставите, особено ако болката се дължи на умора или задържане на течности.
• Приложението на този продукт служи за облекчаване на болки в ставите, но е необходимо да подобрите навиците си, да се храните здравословно и да спортувате редовно за най-добри резултати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X