Напишете дума/думи за търсене

3 ритуала, които всички добри съпрузи правят един за друг всеки ден

Когато аз и съпругът ми се оженихме преди седем години, бяхме убедени, че ще имаме щастлив живот заедно. Нашето ухажване беше вълнуващо, а сватбените ни дни приказни.

С течение на времето разбрахме, че естествената тенденция на брака е романтиката, привързаността, признателността и общуването да намаляват с течение на времето, не защото двойките започват да не се харесват, а защото им става твърде удобно заедно.

Със сигурност е важно да изберем правилния човек за себе си, но също така е важно да имаме стратегия, за да останем щастливи заедно. Трябва да сме „умишлена двойка“. Което преведено, означава, че трябва да сме наясно с това, което правим, и трябва да имаме план за подхранване на положителното във връзката ни.

Брачните двойки, богати на навици, ритуали и традиции, ще бъдат по-подходящи да избегнат капана да се приемат един друг за даденост и ще запазят положителната страна на отношенията, подхранвана с течение на времето.

Предлагаме ви три важни ритуала за това как да спрете да приемате половинката си за даденост, които ще ви спасят от раздяла.

1. Създайте си навик да се "събирате" всеки ден
Най-важният момент в брака ви е моментът на събиране - това е начинът, по който се поздравявате, след като се приберете у дома. Ако постоянно се поздравявате добре, ще очаквате с нетърпение да се видите.

Ако не сте последователни в начина, по който се поздравявате, може да загубите това чувство на вълнение. Ако се критикувате един друг в момента на събирането, може да се страхувате да се видите.

Аз понякога дори каня съпруга си на танц в кухнята.
В дните, когато работя твърде късно или пътувам без него, компенсирам пропуснатата възможност, като му изпращам соловия си кухненски танц, заснет с телефона.

Постоянността да се поздравяваме безкомпромисно и усмихнато напълно промени брака ни. Във всеки ден от него има романтика и обич и аз и съпругът ми винаги сме развълнувани да се видим.

2. Отделяйте две минути на ден за качествена комуникация
Две минути необезпокоявана комуникация, колкото и кратки да ви се струват, като двойка могат да бъдат по-важни от прекарването на цяла неконцентрирана седмица заедно. Въпреки че не съм особен фен на ранното събуждане, реших да ставам малко по-рано всеки ден и да закусвам със съпруга си.

Това е време, в което разбираме за плановете си, свързани с деня, и за малка сесия целуване преди работа.

Още от началото на деня имаме ритуал за подхранване на романтиката, обичта и връзката в нашия брак и открихме, че това чувство продължава през целия ден. Две минути общуване без разсейване служат за освежаване на тази ежедневна връзка.


3. Практикувайте ритуал на признателност всеки ден
За съжаление, двойките са склонни да приемат доброто един в друг за даденост много бързо. Дори могат да спрат да забелязват доброто, което партньорът им прави, докато се фокусират все повече върху дребните недостатъци на другия.

Затова е добре да включвате ритуал на признателност във вашето ежедневие. Научете се да благодарите през целия ден. И преди да си легнете, благодарете си още веднъж за всички големи и малки неща, които сме направили един за друг през деня.

Когато за първи път започнахме този ритуал със съпруга ми, бяхме зашеметени да осъзнаем колко много всеки от нас прави за другия през деня. Толкова се бяхме съсредоточили върху дребните си взаимни оплаквания, че бяхме забравил колко добри сме един за друг. Нашият благодарствен ритуал за завършване на деня ни помогна да станем много по-толерантни към грешките на отсрещния.

Повечето двойки позволяват браковете им да се разпадат бавно с течение на времето, често без да го осъзнават. Но това не е съдбата на моя брак и не е задължително да бъде и на вашия.

Ежедневните ритуали поддържат чувството за връзка силно в брака и гарантират, че романтиката, обичта и признателността са част от брачния ви живот всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X