Напишете дума/думи за търсене

Емоционално страдащите хора се нуждаят от това

Емоционално разстроен човек може да страда от депресия, тревожност или да изпитва тъга, която просто не може да преодолее.

Той не се чувства добре и безнадеждността е неговата ежедневна храна.

Когато не се чувствате добре, си мислите, че никога няма да се измъкнете от това пропадане. Вие се оплаквате, чувствате, че сте жертва на обстоятелствата и само се надявате или молите всичко това да изчезне. Въпреки това емоционалните проблеми не са лесни за справяне.

Когато човек е емоционално разстроен, емоциите му просто го дърпат надолу и съсипват всичко. Това е така, защото усещанията, които считаме за отрицателни, заемат предната седалка и не оставят място за положителните емоции.

Ето защо няма значение колко пъти ще кажете на емоционално
разстроен човек, че нещата ще се оправят или че просто е попаднал в трудна ситуация, тъй като този човек няма да може да види отвъд собствената си болка.

Освен това емоционалната болка е много по-лоша от физическата болка.

Емоционалната болка ви лишава от вашия ентусиазъм, мотивация и понякога дори от собственото ви самочувствие. Може да спрете да искате да изглеждате красиво и дори да се дистанцирате от околните.

Отрицателните емоции превземат всичко до такава степен, че не може да видите светлината в края на тунела.

Но негативните емоции не са единствените, които могат да ви накарат да се чувствате гадно. Хората около вас също могат да направят това, без дори да го осъзнават. Но обществото ни е научило да отхвърляме доброто и да приемаме лошото.

Емоционално разстроен човек не се нуждае от състрадание
Обществото, в което живеем, ни научи да отхвърляме онези, които казват, че всичко е чудесно, смятайки ги за безразсъдни и нахални индивиди. Въпреки това охотно приемаме хората, които споделят, че не се справят толкова добре.

Причината да приемаме хората да казват, че нещата не вървят толкова чудесно е, че по този начин не се чувстваме зле.
Следователно, ще може да изпитвате състрадание и съжаление към другия човек и да си кажете: „Нещата вървят идеално за мен.“
Просто сравнявате живота си с неговия.

Но последното нещо, от което се нуждае емоционално изпаднал човек, е хората да го съжаляват. Това, от което се нуждае, е надежда.


Как да помогнем на емоционално разстроен човек
Най-добрият начин е да слушате. Оставете ги да се излеят, без да ги прекъсвате.

В никакъв случай не трябва да се ядосвате или да губите хладнокръвие. Понякога, когато някой страда от депресия, околните не разбират емоционалните му възходи и падения и са склонни да влизат в спорове или да започват да обвиняват, като по този начин влошават ситуацията.

Въпреки че може да изглежда, че емоционално разстроеният човек не иска да го безпокоите, простото „Как си днес?“ или "Имаше ли нужда от нещо?" може да направи чудеса, дори ако отговорът винаги е „не“.
Това ще позволи на човека да разбере, че сте до него, че той не е сам и че ви е грижа за него.

Един емоционално разстроен човек трябва да премине и да преодолее болката си сам. Въпреки че може да останете до него, не е ваша отговорност да го поправите. Трябва да разберете това и да накарате отсрещния да се почувства подкрепен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X