Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които уверените хора правят по различен начин

Истински уверените личности винаги показват надмощие над страхливите и съмняващи се. Манталитетът на всеки оказва сериозно влияние върху способността му за успех, пише Business Insider.

Ето и някои разлики, които отличават истински уверените хора:

1. Те говорят с изключителна сигурност

Рядко ще се случи да чуете някой, уверен в себе си, да използва фрази като "Ммм...", "Не съм съвсем сигурен", "Мисля". Обикновено тези хора отстояват думите си, защото знаят, че е трудно да се спечели вниманието на слушателите, ако идеите на оратора не са поднесени с убеждение.

2. Те търсят малките победи

Уверените индивиди обичат да се предизвикват сами и да се конкурират на първо място със себе си, дори техните усилия да извоюват малки победи. Тези постижения изграждат андрогенните рецептори в мозъка, които отговарят за усещанията на възнаграждение и мотивация.

3. Те се упражняват

Проучвания сочат, че хората, които тренират два пъти в седмицата, се чувстват много по-конкурентноспособни в социален, академичен и атлетичен аспект. В същия момент тези личности повдигат и своето самочувствие, което им доставя допълнителна доза увереност.

4. Те не търсят внимание

Уверените хора знаят, че да бъдеш себе си е най-печелившият ход. Така всеки е много по-продуктивен, отколкото отчаяните опити да се докаже като изключително важна личност. Най-често хората са привлечени от подходящото поведение, а не от това какъв кръг от хора познаваме или са ни забелязали.

5. Те не съдят околните

Този тип хора не залагат на осъдителни мнения към заобикалящите ги. Те са наясно, че всеки има какво да предложи на света. Няма нужда да потискаме някого с негативни оценки, за да се почувстваме ние по-добре. Уверените в себе си не губят своето време, за да се сравняват с околните, а го впрягат в самоусъвършенстване.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X