Напишете дума/думи за търсене

Салата „Лионез“

богато на селен

лесно

4 порции

40 мин

за 1 порция

293 ккал

мазнини 9,6 г

холестерол 177 мг

въглехидрати 37,6 г

фибри 5,5 г

протеини 14,7 г

необходими продукти:

100 г прошуто на резени

1 с.л. зехтин

2 пакета микс от зелени салати

2 с.л. балсамико

4 забулени яйца

1 с.л. кафява захар

4 стръка пресен лук на ситно

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°C. Застелете скарата на печката с алуминиево фолио и печете прошутото 7 мин, или докато хване коричка.

2 Загрейте зехтина на средна температура. Сложете лука за 5 мин, прибавете оцета и кафявата захар. Оставете да къкри 2 мин, или докато захарта се карамелизира. Бъркайте често.

3 Смесете микса от салати с прошутото. Сложете по едно яйце във всяка порция и поръсете с допълнително количество пресен лук.

За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X