Напишете дума/думи за търсене

Неда Спасова: Не си падам по флирта с непознати, но Карамазов е прекрасен

Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София". Участва във филма "Дамасцена" (в ролята на Царицата на розите) и сериала "Откраднат живот" по Нова телевизия (в ролята на Кая Райкова).

 

- Неда Спасова и Кая Райкова - какво е общото и различното между двете?

- Ние с Кая сме си много близки. Тя е моя по-млада версия, независимо че и двете сме на 26 години. Аз вече съм си поукротила "бесовете" в душата, докато тя тепърва ще ги укротява и не се знае дали ще успее. Тя е борбена, амбициозна, силна. Доколкото познавам Неда и тя е такава. Падаме, ставаме и продължаваме независимо от трудностите. Имаме много общо и в личната биография. Обичаме ужасно много майките си, това ще издам. Неда и Кая са много грижовни, много любвеобилни, нищо че втората не го показва. И двете са много чувствителни. И двете сме инат, безобразен чак. Владо Карамазов един ден по време на снимки ми дава някакви съвети за работата как да стане по-лесно и безболезнено и аз: "Не, не и не!", и ме попита: "Защо си такъв инат?". За Кая знам, че е инат, за Неда не бях сигурна, но явно и тя е.

- Как се стигна до участието ви в сериала "Откраднат живот"?

- Преди година се явих на кастинг в "Дрийм Тийм" за друга роля в сериала. Още тогава знаех, че една част от екипа ме е харесала, но трябваше да дойде просто най-подходящата роля за мен и тя дойде. Кая е най-правилното човече, което можех да играя. В началото на юли отново ходих на кастинг, вече за ролята на Кая. Нещата се случиха много бързо, буквално един час след кастинга ми звъннаха, за да се явя на още един кастинг на другия ден със страшно много текст и медицинска терминология. Май се справих и още същия ден аз вече бях част от екипа на "Откраднат живот". И бях ужасно щастлива, защото си имах една скрита мечта - и аз да бъда част от екипа на един от най-успешните български сериали!

- Гледахте ли сериала, преди да станете част от него, и какво ви беше мнението за героите и сюжета?

- Да, гледала съм го. Много ми беше интересна актьорската работа на колегите ми. Харесвах го и тогава, и сега. Този сериал дава възможност първо, на много мои млади и неизявени колеги да покажат най-доброто от себе си, второ, на вече изявени и популярни лица да затвърдят мястото си сред най-добри актьори на България.

- Лесно ли се работи с Владо Карамазов?

- Владо Карамазов е прекрасен човек и колега! Аз бях много притеснена от него в началото, защото си казвах, че това е твърде голям актьор за моите възможности. Слава богу, нито веднъж той не показа отношение към мен като към по-неопитна актриса, а напротив - винаги се държеше абсолютно равностойно, никога не ме е подценявал, усещах подкрепа от него. Той е един от основните ми партньори в сериала и да ви кажа съм много благодарна, че именно с него си партнирам.

- В реалния живот възможна ли е любов като тази между Кая и Христо?

- Това е въпрос, който ме кара да издавам сценария и на този етап не мога да кажа нищо по-конкретно от това, че ще видите какво ще се случи. Но мога да отговоря така за истинската любов, на която всички се надяваме и смятам, че е възможна. Сигурно една на милион, но е възможна.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X