Напишете дума/думи за търсене

Щрудел с орехи

богато на витамин С

лесно

10-12 порции

60 мин


За една порция:

321 ккал

мазнини 17 г

въглехидрати 28 г

холестерол 59 мг

протеини 3,2 г

фибри 2 г


необходими продукти:

400 г кори за баница

настъргани ябълки

шепа смлени орехи

3-4 с.л. захар

галета

1 ванилия

1/2 ч.л. канела

олио за намазване


начин на приготвяне:

1 Измийте ябълките и ги настържете. Изстискайте ги и ги разбъркайте със захарта, орехите, ванилията, канелата и галетата

2 Сложете по малко от плънката върху всяка кора, като предварително я намажете или поръсите леко с мазнина. Навийте кората на руло, а след това на охлюв и я сложете във форма за мъфин.

3 Сложете щруделите в предварително загрята фурна на 180°С за около 35-40 мин, или до готовност.

Поръсете охладения десерт с пудра захар.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X