Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов сладкиш с бадеми

 богато на флавоноиди

лесно

70 мин

12 порции

За една порция:

247 ккал

мазнини 12 г

въглехидрати 39 г

холестерол 51 мг

протеини 4,2 г

фибри 1,2 г

необходими продукти:

1 пакетче масло

3/4 ч.ч. захар

2 яйца

1 ванилия

1 1/2 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. какао

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. инстантно кафе

1 ч.ч. шоколадов чипс

сурови бадеми

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 170°С и намаслете форма за печене. Поръсете я леко с какао.

2 Разтопете маслото. Добавете захарта, яйцата и ванилията. Разбъркайте добре.

3 Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера и кафето в отделен съд. Добавете маслената смес към сухите съставки и разбъркайте добре. Сложете шоколадовия чипс.

4 Прехвърлете тестото във формата, декорирайте с бадеми и печете около 60 мин.

По желание сложете начупени бадеми в тестото.

Търсете списание "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X