Напишете дума/думи за търсене

Бриош

 богато на витамин В1

лесно

20 порции

150 мин

229 ккал

мазнини 8 г

въглехидрати 34 г

холестерол 60 мг

протеини 5 г

фибри 1 г

необходими продукти:

700 г брашно

100 г захар

20 г мед

150 г масло

20 г мая

190 г топло мляко

3 яйца

щипка сол

ванилия

2 жълтъка за намазване

2 супени лъжици захар за поръсване

мармалад и стафиди по желание

начин на приготвяне:

1 Смесете брашното, маслото, захарта, меда, яйцата, ванилията и солта. Отделно разтворете маята в топлото мляко и я добавете към останалите съставки. Месете в продължение на около 20 минути и оставете тестото да втаса за 1 час в топла фурна на 40°С.

2 Разточете го, разделете го и го оформете на фитили. Сплетете ги на плитка и ги оставете отново да втасат за 40 мин. Намажете отгоре с разбитите жълтъци, поръсете със захар.

4 Печете в загрята фурна на 200°С около 25 минути.

По желание добавете мармалад и стафиди, докато сплитате фитилите от тесто.

За още практична и полезна информация, вкусни предложения и срещи със специалисти по здравословно хранене и кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.

От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.

В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.

От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X